Invata-Limba-germana-pentru-adulti-si-copii

Vrei să înveți limba lui Goethe? Iată 5 sfaturi pentru a învăța rapid germana!

 1. Practicați limba germană în timpul călătoriilor
 2. Găsiți un partener vorbitor de germană
 3. Vizionați filme în germană
 4. Înscrieți-vă la cursuri pentru a învăța elementele de bază din limba germană

Planificați o călătorie în Germania sau tocmai ați obținut jobul de vis într-o companie germană? Problema este că nu stăpâniți (încă) germana. Este posibil să fi dobândit unele cunoștințe rudimentare în timpul școlii. Dar acestea sunt, din păcate, departe de a fi suficiente.

Dacă germană are reputația de a fi o limbă dificilă, este totuși una dintre cele mai vorbite limbi din Uniunea Europeană. De asemenea, învățarea și stăpânirea germanei îți va deschide, fără îndoială, multe uși. Pentru a reuși, aveți mai multe opțiuni. Centrul Gutenberg dezvăluie cinci sfaturi pentru a învăța limba germană într-un mod simplu, eficient și distractiv.

 1. Practicați limba germană în timpul călătoriilor

Călătoriile sunt, fără îndoială, una dintre cele mai bune modalități de a învăța o limbă străină. De ce să nu combinați afacerile cu plăcerea planificând o excursie la Berlin, Hamburg sau München pentru a vă crește nivelul de germană?

În plus, știai că dimensiunea afectivă ne influențează procesul de învățare? Cu alte cuvinte, cu cât este mai mare afinitatea pentru limba germană, cu atât sunt mai mari șansele de a progresa rapid în limba germană. Alegeți sejururi de imersiune totală pentru a vă optimiza șansele de a practica limba și de a descoperi cultura locală, într-un mod mai autentic și mai aprofundat.

 1. Găsiți un partener vorbitor de germană

Bugetul sau programul dumneavoastră nu sunt compatibile cu organizarea unei călătorii în Germania? Tandemul este soluția pentru a exersa și a învăța limba germană de pe canapea sau de la cafeneaua locală.

Bazat pe descoperirea culturală și reciprocitate, principiul „tandemului” este simplu: doi oameni cu limbi materne diferite trebuie să practice limba celuilalt, datorită schimburilor regulate.

Aveți la dispoziție mai multe opțiuni pentru a găsi tandemul de limbă germană dorit:

 • Platforme de rețea, cum ar fi Meetup;
 • Aplicații de schimb de limbi precum Tandem;
 • Rețele sociale (grupuri Facebook axate pe călătorii și/sau schimburi culturale);
 1. Vizionați filme în germană

Fanii cinematografiei în versiunea originală știu asta: vizionarea unui film în versiunea originală este cea mai bună modalitate de a înțelege subtilitățile culturale și lingvistice ale unei opere. Este, de asemenea, un mod distractiv și plăcut de a progresa în limba străină țintă, fără prea mult efort aparent.

 1. Înscrieți-vă la cursuri pentru a învăța elementele de bază din limba germană:

Spre deosebire de alte limbi latine apropiate românei, germana are propriile sale caracteristici care nu pot fi improvizate (gramatica, structura propoziției, declinările).

Tocmai de aceea, cursurile cu profesor sunt esențiale pentru dobândirea cunoștințelor de care aveți nevoie.

Centrul Gutenberg vă așteaptă la cursuri de germană online, cu profesori specializați, pentru a descoperi că limba germană nu este atât de complicată pe cât ați fi crezut. Pentru înscrierea la un curs de germană online la Centrul Gutenberg, accesați linkul următor:

https://invatagermana.ro/curs-germana-online/

De asemenea, pentru că înțelegem faptul că și cei mici au nevoie de cât mai multe oportunități de dezvoltare, Centrul Didacto a pregătit cursuri adaptate nevoilor lor, atât online, cât și fizic, în Cluj-Napoca.

Astfel, pentru înscrierea la un curs de germană online, pentru elevii de 8-14 ani, accesați linkul următor: https://didacto.ro/curs-de-limba-germana-pentru-copii/

By marcel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *