Streaming-ul audio ne ajuta sa ascultam muzica preferata oriunde

Vremea in care ascultam muzica la un mp3 player, la un casetofon portabil sau la cd player a trecut de mult. In locul acestor dispozitive avem acum un singur gadget, telefonul smart sau tableta sau chiar laptopul si streaming-ul audio. E mai usor sa asculti muzica oriunde te afli, chiar si in aer liber, avem acces la Internet oriunde de pe mobil, cu ajutorul unor hotspot-uri din natura.

Streaming-ul online a devenit o realitate pe care toata lumea a imbratisat-o, de la mic la mare. In loc sa ai nevoie de zeci de GB de spatiu de stocare ca sa iti pui piesele mp3 favorite, ai totul online, pe niste servere dedicate. Nu stochezi nimic in telefon, poti descarca oricand ce vrei sa asculti, cu un abonament premium. Ai calitate excelenta pentru sunet, ai multiple optiuni de conectare, ai si o verietate impresionanta de piese, genuri, stiluri muzicale.

Petrecerea timpului liber este mai placuta ca niciodata cu serviciile de streaming, asculti ce vrei, unde vrei, cand vrei, la costuri foarte mici daca ai si abonamente platite. Pe Internet sunt o multime de servicii de streaming audio la cerere sau gratuite pe care le poti accesa, insa nu toate iti ofera o experienta atat de buna. Care ar fi cele mai bune pentru relaxare si un weekend muzical 100%, exact cum iti place? O scurta lista mai jos.

1. Cel mai bun pentru orice utilizator-Spotify. E disponibil pe toate platformele, e usor sa il folosesti si pe Tv-ul smart, ai acces la milioane de melodii, ai filtre si categorii, radiouri, ai si artistii preferati intr-un singur loc, lansari saptamanale de piese noi si cele mai bune mixuri, podcasturi. Calitatea sunetului e foarte buna, o poti schimba in functie de abonament sau de versiunea free, ai si interfata web si orice fel de dispozitive ai va merge Spotify. Incarci si muzica ta, creezi playlist-uri, redai de pe telefon tot ce vrei si descarci sute de piese daca ai si abonament, care e de altfel foarte ieftin.

2. Cel mai bun daca esti fan Apple- Apple Music. Functioneaza doar pe dispozitive de la brandul Apple, are si versiune de Android foarte utila, se integreaza de minune cu orice configuratie hardware si software. Se asociaza imediat cu un cont existent si cu iTunes, iar odata ce esti in aplicatie ai acces instant la peste 60 de milioane de piese gata de ascultat. Se integreaza si cu Siri, asistentul celor de la Apple, cu Apple Watch, cu HomePode. Recent Apple Music a fost „dotat” si cu o interfata web, dar doar pentru cei care platesc abonamente. Nu are versiune free, dar ai radiouri live, selectii bune de continut divers, se pot asculta si piese de pe telefon, nu are optiunea de lossless audio, din pacate.

3. Cel mai bun pentru audiofili-Tidal. Si el e disponibil pe multe platforme, calitatea audio e excelenta, ii tinteste in special pe cei care vor sa asculte muzica la rezolutii audio foarte mari. Poate reda si audio lossless in formt FLAC, daca se plateste un anumit abonament, dar asta doar pe o retea WiFi. Planul HiFi include si track-uri audio 3D cu tehnologie si codecuri Dolby Atmos si Sony 360 Reality Audio. Mai gasim si continut exclusiv, versuri la melodii, are si videoclipuri, nu are insa versiune free.

4. Cel mai bun cu boxe portabile inteligente, Alexa, Google-Amazon Music. Este integrat perfect cu Alexa, merge pe toate platformele, calitatea audio este decenta, 256Kbps, melodii sunt destule pentru utilizatorul obisnuit. Amazon are si Music HD pentru muzica lossless, tot in varianta HD avem si track-uri masterizate in Dolby Atmos si Sony 360 Reality Audio cu respectivele codecuri integrate si active. Ascultatul de piese in 3D audio este unul excelent.

5. Cel mai bun pentru utilizatori de Android-YouTube Music. Majoritatea posesorilor de telefoane sau tablete au Android, asa ca era firesc sa avem si pentru ei o recomandare. YouTube Music are destule videoclipuri si melodii, se integreaza cu alte servicii Google foarte bine. E disponibil doar pe Android, dar utilizatorii de iOS il pot avea in browser. Platforma e una smart, toate serviciile oferite sunt localizate si se pot cauta melodii si versuri. Versiunea gratuita merge bine, dar exista si plan Premium care aduce numeroase avantaje. Nu existe optiune de lossless audio si nu se integreaza cu Alexa sau alte tipuri de boxe inteligente de la alte firme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *