Cu siguranta si tu ai auzit de creditele cu garantie imobiliara, iar numele iti poate da cateva indicii despre ce presupune acesta, insa e important sa stii ca fiecare institutie de credit adopta particularitati diferite pentru acest tip de imprumut. In primul rand, conditiile si abordarea unei institutii financiare nebancare este mult mai prietenoasa si dechisa comparativ cu o institutie bancara clasica. Este bine cunoscut faptul ca bancile clasice au conditii stricte si rigide in relatiile cu potentialii clienti in ceea ce priveste procesul de accesare a unui credit. In acest articol vom explora creditul cu garantie imobiliara si responsabilitatile pe care un potential solicitant le are, pentru a putea obtine suma dorita. Cu scopul de a evidentia cele mai importante elemente ale acestui tip de imprumut, transparent si detaliat, am ales sa ne raportam la un IFN cunoscut – Credit cu Casa IFN.

Cuprins:

  1. Ce este un credit cu garantie imobiliara?

  2. Caracteristicile unui imprumut cu garantie imobiliara

2.1 Plafonul maxim

2.2 Perioada de creditare

2.3 Destinatia creditului

2.4 Garantiile

2.5 Comisioanele si dobanda

2.6 Criteriile de eligibilitate

2.7 Documentatia necesara pentru intocmirea dosarului de credit

2.8 Timpul de asteptare pentru aprobarea creditului

2.9 Modalitatile de rambursare a creditului

3. Resposabilitatile solicitantului in procesul de accesare a unui imprumut cu garantie imobiliara

3.1 Transparenta

3.2 Servicii si costuri aflate in sarcina clientului

3.3 Intocmirea dosarului de credit cu toate documentele solicitate

Ce este un credit cu garantie imobiliara?

Un credit cu garantie imobiliara este un tip de imprumut acordat de o institutie financiara bancara sau nebancara, in cadrul caruia debitorul ofera o proprietate imobiliara drept garantie sau ipoteca pentru a obtine suma dorita, in limita plafonului acceptat de institutia cu care a ales sa colaboreze.

Caracteristicile unui imprumut cu garantie imobiliara

Daca esti in cautarea unei oferte pentru un credit de acest fel, care sa iti satisfaca nevoile financiare, este necesar sa cunosti caracteristicile acestuia, astfel ca te invitam sa continui sa citesti ce ti-am pregatit.

Plafonul maxim

Plafonul maxim difera in functie de instituatia de credit. In cadrul Credit cu Casa IFN plafonul maxim este de 500.000 RON sau echivalentul in EURO.

De asemenea, este important de subliniat faptul ca orice client al companiei, care a optat pentru un imprumut in EURO, poate converti imprumutul in LEI, daca constata in timp ca poate fi mai avantajoasa aceasta varianta.

Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unei cereri in care iti exprimi dorinta de a schimba moneda creditului si, desigur, un act aditional la contractul incheiat initial.

Perioada de creditare

Un alt aspect esential este reprezentat de perioada de creditare, care, in acest caz, este de maxim 5 ani pentru un imprumut de acest fel, iar perioada minima de rambursare in cadrul Credit cu Casa este de 61 de zile.

Destinatia creditului

Destinatia unui imprumut cu garantie imobiliara nu este conditionata si este reprezentata de acoperirea nevoilor financiare ale clientului. Acest tip de credit se acorda si in vederea refinantarii creditelor de la alte institutii financiare.

Garantiile

Pentru acest tip de imprumut, indiferent de valoarea creditului accesat, garantia poate fi formata din ipoteca imobiliara asupra unui bun imobil cum ar fi: apartament, vila, casa, cladire, teren intravilan cu sau fara constructie, teren extravilan si asa mai departe.

Comisioanele si dobanda creditului

Deoarece Credit cu Casa este una din companiile care lucreaza la dezvoltarea serviciilor si ofertelor cat mai avantajoase pentru clienti, comisioanele pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipata, partiala sau totala, a creditului sunt zero.

Comisioanele zero reprezinta un ajutor important pentru clientii companiei, si au scopul de a-i ajuta pe acestia in rambursarea creditul cu usurinta si fara restrictii.

In ceea ce priveste dobanda creditului accesat in cadrul institutiei Credit cu Casa, aceasta este fixa pe intreaga perioada de creditare. In felul acesta iti vei putea face un plan concret, bine pus la punct, cu privire la veniturile tale lunare si cheltuielile fixe pe care le ai.

Criteriile de eligibilitate

Credit cu Casa IFN a adoptat o serie de criterii de eligibilitate usor de indeplinit precum:

• Solicitantul trebuie sa aiba varsta peste 18 ani.

• Solicitantul trebuie sa fie cetatean roman sau cetatean strain (cu rezidenta in Romania).

• Imobilul poate fi in proprietatea solicitantului sau in proprietatea unei alte persoane fizice.

• Este necesara prezentarea unei garantii imobiliare (un apartament, teren liber sau ocupat de constructii, o constructie etc.).

• Este necesara prezentarea documentelor referitoare veniturile realizate, dupa caz.

Documentatia pentru intocmirea dosarului de credit

In cazul institutiilor bancare clasice, acest aspect reprezinta un adevarat impediment pentru solicitanti, insa nu si in cazul celor ce aleg Credit cu Casa. Compania a selectat 3 categorii de documente necesare pentru aprobarea dosarului de credit, asa cum vei observa mai jos:

  • Acte de identitate pentru solicitant, codebitori si/sau garanti:

• Acte de identitate

• Documente care atesta starea civila

  • Documente care atesta veniturile solicitantului si ale familiei sale:

• Adeverinta de venit

• Sunt acceptate veniturile obtinute din orice tip de activitate legala

  • Documente care atesta dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus in garantie:

• Documente care atesta dreptul de proprietate

• Incheierea de intabulare a dreptului de proprietate

• Documentatia cadastrala

• In cazul refinantarii externe se va prezenta contractul de credit si graficul de rambursare

Timpul de asteptare pentru aprobarea creditului

Un alt element diferentiator intre Credit cu Casa si alte institutii ce ofera credite, este timpul extrem de scurt pe care solicitantul trebuie sa il astepte pana ajunge sa primeasca raspunsul final. Daca dosarul contine toate documentele mentionate anterior, in doar 24 de ore acesta va primi un raspuns.

Modalitatile de rambursare a creditului

Din experienta, compania declara ca a inteles nevoia de flexibilitate a clientilor, astfel ca toti cei ce acceseaza un credit garantie imobiliara, pot rambursa creditul in mai multe modalitati.

  • Achitarea unui numar de rate lunare egale, formate din rate de credit (principal) si dobanda calculata la soldul creditului, incepand cu luna calendaristica urmatoare acordarii imprumutului;

  • Achitarea unui numar de rate lunare egale formate din dobanda aplicata la soldul sumei imprumutate si rata unica de principal rambursata la scadenta finala a contractului;

  • Achitarea unui numar de rate egale lunare formate doar din dobanda aplicata la soldul sumei imprumutate si rate lunare formate din rate de credit lunare (principal) si dobanda aplicata la soldul creditului, stabilite pentru o perioada partiala din cadrul perioadei de creditare a contractului.

Cu siguranta un credit cu garantie imobiliara, accesat in cadrul Credit cu Casa, suna tentant, insa este important sa cunosti si ce responsabilitati ai, in calitate de solicitant, pentru a te asigura ca intregul proces va merge rapid si in directia dorita de tine- accesarea sumei solicitate.

Continua sa citesti pentru a afla ce responsabilitati are un solicitant al unui imprumut cu garantie imobiliara si cat de importanta este indeplinirea acestora.

Resposabilitatile solicitantului in procesul de accesare a unui imprumut cu garantie imobiliara

Transparenta

Comunicarea transparenta fata de consultantul tau, este un aspect cheie al procesului de accesare a unui credit, in general. In felul acesta, consultantul tau va intelege exact care sunt posibilitatile tale financiare si iti poate contura un plan al creditului care sa te avantajeze. In cazul in care nu comunici deschis cu reprezentantul companiei, este posibil ca in viitor sa intampini problema grave in ceea ce priveste rambursarea creditului accesat.

Servicii si costuri aflate in sarcina solicitantului

  • Taxele aferente inscrierii sau stergerii contractului de ipoteca imobiliara in/din cartea funciara a imobilului;

  • Onorariul notarial pentru autentificarea contractului de ipoteca;

  • Incheierea si mentinerea pana la sfarsitul contractului de credit a unei polite de asigurare (PAD si facultativa), cesionata integral in favoarea companiei, daca este cazul. Politele de asigurare vor fi intocmite la valoarea de evaluare a imobilului adus in garantie.

Intocmirea dosarului de credit cu toate documentele solicitate

In cazul in care nu prezinti, in calitate de solicitant, toate documentele cerute pentru alcatuirea dosarului de credit, institutia nu iti poate oferi creditul pe care doresti sa il accesezi. Asigura-te ca ai toate actele necesare pentru a benefiacia cat mai rapid de suma solicitata.

In concluzie, un credit cu garantie imobiliara in cadrul Credit cu Casa este o alegere excelenta pentru solicitantii ce isi doresc flexibilitate si conditii cat mai putin restrictive din partea companiei cu care aleg sa colaboreze. Acest tip de imprumut are o multime de avantaje precum: destinatia ce nu este conditionata, comisioane zero, rate fixe si egale, dobanda fixa pe intreaga perioada de creditare, timp scurt de asteptare, criterii de eligibilitate prietenoase, documentatie redusa, multiple modalitati de rambursare a creditului si multe altele.

Daca iti doresti sa te bucuri de toate aceste conditii avantajoase pentru tine, solicitant fiind, este necesar sa indeplinesti minim trei conditii de baza, astfel incat sa te asiguri ca viitorul tau financiar se va indrepta in directia dorita de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *