Spațiile exterioare din curte și grădină se pot transforma cu ușurință în cele mai interesante locuri de relaxare și reconectare cu natura, atunci când le amenajezi corect. Pentru a crea o atmosferă de basm în curte, este important să setezi de la bun început un plan care să te ajute să transformi spațiul și să îi dai acel vibe dorit de tine.

Pietre și flori pentru o atmosferă de vis

Florile sunt cele care dau un vibe nou și interesant oricărei grădini, iar atunci când spațiul îți permite, ai posibilitatea de a te juca cu foarte multe soiuri de flori și cu materiale decorative naturale, așa cum sunt pietrele. O idee interesantă de amenajări grădini cu flori și piatră este cea în care plantezi florile pe marginea aleilor, iar piatra decorativă te ajută să creezi drumuri șerpuite printre ele. O astfel de idee este potrivită pentru grădinile mari, acolo unde aleile se pierd printre plante. Pentru curțile și grădinile mici, piatra poate fi folosită pe alei, în ghivece sau chiar ca pat superior pentru flori deoarece va drena apa foarte bine. 

Plante verzi care să-ți dea zilnic un plus de energie

Florile colorate și parfumate sunt cele care îți vor aduce bucurie în fiecare dimineață, în timp ce plantele verzi sunt cele care îți vor da energie și te vor face să te simți în inima naturii. Prin urmare, nu uita ca în curtea și grădina ta să te ocupi și de spații verzi amenajate corespunzător, care să se transforme în adevărate oaze de răcoare pentru zilele în care temperaturile ridicate te fac să îți dorești un colț cu umbră. Poți utiliza în acest sens arbuști, copaci și plante cu frunze suculente, combinate cu elemente decorative interesante.

Alege plante pentru tot anul

Din fericire, acum poți opta pentru plante care să fie verzi pe tot parcursul anului. Pentru fiecare sezon poți avea alte flori și arbuști care să rămână fii. Dacă vara și primăvara ai nenumărate posibilități, pentru iarnă poți opta pentru tuja, trandafiri de iarnă și alte plante care tolerează bine frigul, în timp ce pentru toamnă, tufănelele sunt unele dintre cele mai bune alegeri.

Acest material a fost conceput de agenția de marketing Campaigns care oferă și servicii de Google Ads. Atunci când intenționezi să îți amenajezi grădina, cu pașii de mai sus vei avea tot timpul un spațiu exterior perfect, numai bun pentru relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *