Transportul public este considerat in multe tari ca fiind coloana vertebrala a mobilitatii urbane, contribuind totodata in mod semnificativ la economisirea energiei. Cheltuielile cu energia reprezinta principalele costuri de operare cu care se confrunta sectorul de transport public.

Metroul, tramvaiele si autobuzele nu pot circula fara electricitate sau fara combustibil. In timpul si dupa pandemie, transportul public s-a confruntat cu o serie de provocari, dar in continuare se cauta modalitati pentru ca oamenii sa aiba multiple optiuni de mobilitate la preturi accesibile. Furnizorii de energie electrica privati sprijina serviciul de transport public, depunand eforturi prin care se impiedica transferul noilor costuri mai mari asupra pasagerilor. Pe fundalul post-pandemiei si al razboiului, operatorii si autoritatile locale de transport public au nevoie de sprijin puternic din partea liderilor si a furnizorilor privati de energie electrica pentru a fi aprovizionati cu energie neintrerupta si accesibila.

Cum este sustinut serviciul de transport public?

Comisia Europeana recunoaste transportul public ca fiind o prioritate strategica, motiv pentru care ia in considerare nevoile acestui sector, contributiile pe care le aduce la economisirea energiei, precum si optiunile de mobilitate pe care le ofera calatorilor. Principalul obiectiv este acela de a furniza energie companiilor de transport public. Aici intervin furnizorii de energie electrica privati, care sprijina misiunea sectorului de transport public de a asigura mobilitate eficienta din punct de vedere energetic si de a reduce consumul de energie fara sa compromita serviciile de transport. Pentru a reduce nevoia de transport, acum exista posibilitatea de a achita factura electrica online cu doar cateva click-uri, fara sa mai fim nevoiti sa ne deplasam. Din fata calculatorului sau prin intermediul unei aplicatii, putem sa platim toate facturile, eliminand, astfel, nevoia de a ne deplasa.

De ce transportul public este atat de important pentru comunitate?

Majoritatea emisiilor din sectorul transporturilor sunt produse de vehicule private, cum ar fi masinile. Utilizarea sporita a serviciilor de transport public in detrimentul vehiculelor personale este una dintre cele mai bune modalitati de reducere a emisiilor, contribuind la salvarea mediului inconjurator si la o calitate mai ridicata a vietii. Multe tari au reusit sa reduca emisiile de CO2 cu pana la 50% prin reducerea sau limitarea fluxului de masini private. Numarul excesiv de masini are efecte daunatoare asupra naturii, dar si asupra sanatatii umane. Gazele de esapament dauneaza calitatii aerului si emit particule daunatoare, care cresc riscul de boli respiratorii si ne pot afecta sanatatea mintala. Pentru protejarea mediului si a propriei stari de sanatate, sectorul de transport public joaca un rol critic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *