Multi lideri politici si politicieni influenti au ajuns sa conduca natiuni sau partide la o varsta extrem de inaintata…

Varsta chiar nu conteaza in politica. Poti sa ai 30 de ani sau poti sa ai 80 de ani, in politica intri oricum daca esti bun si vei avea sanse mari sa ajungi un lider respectat. Cu cat esti insa mai batran, cu atat ai sanse la functii mai mari, mai ales daca ai si un parcurs politic destul de bun. Cei mai batrani politicieni din prezent au dovedit ca si dupa 60+ ani poti sa ajungi sa conduci natiuni sau partide si sa te impui pe scena politica la o varsta la care multi stau acasa si se uita la tv.

Cei mai buni politicieni sunt cei care au experienta, care au trecut prin multe in politica si sunt unsi cu toate alifiile. Multi politicieni respectati din prezent au trecut de mult de prima tinerete si au acumulat experienta uriasa in politica, asa ca nu e de mirare ca ii gasim pe lista celor mai in varsta personalitati politice. Fiecare in parte are un cuvant greu de spus in politica locala si nationala si fiecare isi merita locul in topul politicienilor in varsta in fata carora nu ai curaj sa spui nimic.

Joe Biden. Este presedintele celei mai puternice natiuni, presedintele Americii si are 79 de ani. Este poate cel mai batran presedinte pe care l-a avut SUA, si-a castigat deja respectul celorlalti sefi de stat si este apreciat pentru tenacitatea de care da dovada inca la aceasta varsta destul de inaintata. Cand a fost ales presedinte avea 78 de ani, dar asta nu l-a impiedicat sa aiba o campanie dusa pana la capat si bai de multime, discursuri peste tot. Este un lider politic adevarat, care va reusi sa isi finalizeze cel putin un mandat, daca nu mai multe…

Regina Elizabeth II. Anglia se mandreste cu monarhul sau, Regina Elizabeth II, cel mai longeviv monarh din lume. Regina are anul acesta 95 de ani si inca se afla in fruntea unui stat puternic, Marea Britanie. Recordul e cu atat mai interesant cu cat Regina se afla pe tron de mai bine de 68 de ani, devenind Regina la 25 de ani, in 1952, cand tatal sau a decedat, Regele George VI.

Presedintele tunisian Beji Caid Essebsi. E nascut in noiembrie 1926, in decembrie 2014 a castigat alegerile, fiind primul sef de stat ales prin alegeri democratice. Inainte a fost purtator de cuvant parlamentar sub Zine al-Abidine Ben Ali, primul lider autocrat alungat cand a avut loc Primavara Araba in 2011. Presedintele s-a dovedit a fi un lider puternic si si-a putut exercita functia fara probleme, in ciuda varstei sale prea inaintate.

Kim Yong-nam. Este un lider politic foarte influent din Coreea de Nord si are 93 de ani. Este fost ministru al externelor, a reusit sa fie un politician foarte activ pentru varsta sa si este recunoscut ca fiind un om politic cu un rol foarte important in politica Coreei de Nord „moderne”.

Seicul Sabah IV Ahmad al-Jaber al-Sabah. Are 92 de ani deja, e nascut in 1929, a devenit lider oficial in 2006, insa a reusit sa ajunga unde si-a dorit din cauza problemelor de sanatate ale predecesorului sau Seicul Jaber al-Ahmad al-Sabah. Este Emirul Kuweitului si printre cei mai in varsta lideri din lume care a ajuns intr-o functie extrem de importanta la o varsta extrem de inaintata.

Paul Biya. Are 88 de ani, a fost lider al Camerunului din 1982. Fost prim-ministru, el a reusit sa tina relatii stranse diplomatice cu Franta, a militat pentru o politica cu mai multe partide implicate. Alegerile sale au starnit controverse si acuze grave de nereguli in timpul procesului de votare si de frauda.

Michel Aoun. Presedinte libanez, are 88 de ani si a fost ales in 2016 la o varsta foarte inaintata. A fost un general de armata si a avut si functia de prim-ministru. A petrecut mai bine de 15 ani in exil dupa ce fortele siriene au invadat tara in 1990. Insa nimic nu l-a impiedicat sa devina un lider politic respectat al prezentului si sa castige tot ce si-a dorit in politica.

Mahmoud Abbas. Presedintele Autoritatii Palestiniene are 86 de ani. Este membru al partidului Fatah si for sef al PLO, el a reusit sa ajunga presedinte in 2005 dupa ce a fost prim-ministru. In 2014 a fost recunoscut si de catre rivalul Fatah, Hamas.

Raul Castro. Fostul presedinte cubanez are 90 de ani, a renuntat la functie in 2018, dupa ce a fost in fruntea statului vreme de 10 ani. A preluat puterea de al fratele sau, Fidel Castro, a fost Prim Secretar al Partidului Comunist de acolo, o functie extrem de importanta in tara si foarte respectata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *