Tiktok este la un pas de a fi vandut

Una dintre tranzactiile despre care se tot vorbeste zilele acestea este cea in care Microsoft ar bate palma cu TikTok. Doi giganti, fiecare lider in sectorul lui de activitate, cu utilizatori care sunt pregatiti sa accepte noutatea si sa interactioneze, vor incheia o tranzactie poate la fel de importanta precum cea pe care am vazut-o la cumpararea WhatsApp.

Presiunea este mare pentru finalizarea ei, Donald Trump este cel care o alimenteaza si detinatorii aplicatiei cauta deja de ceva timp un cumparator serios si cat mai interesat de achizitie.

In ultimii ani am asistat la vanzari si cumparari importante in universul Internetului. Una dintre cele mai importante cumparari de pe piata a fost cea a WhatsApp. Facebook a reusit sa obtina platforma de mesagerie pe care si-o dorea de mult si a tranformat-o intr-o afacere si mai profitabila decat era. Cu 19 miliarde de dolari WhatsApp a intrat in proprietatea gigantului american si a ramas o aplicatie si o platforma folosita de milioane de oameni, mai ales in pandemie, dar si in afara ei.

Un alt gigant al Internetului, Microsoft, isi doreste cu ardoare in prezent sa cumpere o alta aplicatie la fel de populara precum WhatsApp, TikTok. Pe TikTok gasim tot felul de filmulete foarte scurte pe diverse teme, sunt milioane de utilizatori deja care au canalele lor acolo si lucrurile evolueaza din ce in ce mai bine. TikTok si-a castigat atat de multi utilizatori pentru ca e simplu, are o interfata optimizata, poate fi folosit de pe orice dispozitiv si nu e greu de invatat. Cu toate ca iti permite sa realizezi doar filmulete de scurta durata, TikTok te va „prinde” cu siguranta si iti va oferi cea mai buna solutie pentru distractie si pentru invatarea de lucruri noi.

TikTok a intrat in atentia Microsoft dupa ce Donald Trump, presedintele SUA, si-a exprimat intentia de a o interzice pe teritoriul tarii. La baza cererii sale au fost temerile legate de legaturile aplicatiei cu Partidul Comunist Chinez. Achizitia TikTok ar aduce Microsoft cateva mii de tineri care isi petrec ore bune pe platforma si ar fi un pas inainte spre largirea bazelor de date ale companiei.

Pe de alta parte, Microsoft rezolva si problema temerilor legate de securitate. Daca este o companie americana nimeni nu va mai avea de ce sa se teama de chinezi. Compania americana vrea sa cumpere toate operatiunile TikTok din SUA, Canada, Australia, Noua Zeelanda.

Reprezentantii Microsoft sustin ca nu vor schimba nimic din ce este astazi TikTok, doar vor adauga securitate si o politica mai buna de gestionare a datelor private. In acest fel Microsoft va concura direct cu Facebook si cu YouTube.

Dar Microsoft nu e strain de gestionarea unor platforme foarte mari, detine deja LinkedIn, o retea de socializare pentru business. O achizitie finalizata cu succes ar ajuta enorm si la cresterea market share-ului in spatiul reclamelor digitale. Momentand Microsoft ocupa doar locul 7 si cu ajutorul TikTok ar fi o amenintare reala pentru Facebook si Google. Deja TikTok are o crestere a veniturilor din reclame in ultimele luni, pe fondul pandemiei si a statului in casa. Si cum multe companii nu mai vor sa aiba reclame pe Facebook, un TikTok care apartine Microsoft ar fi o adevarata mina de aur.

Alt motiv pentru care Microsoft isi doreste atat de mult sa cumpere TikTok este legat de cresterea cererii pentru invatarea online. TikTok nu e doar despre muzica si dans, sunt si multe videoclipuri motivationale, educative, trucuri, orice doresti legat de invatarea online. Asa Microsoft isi poate consolida pozitia pe o piata unde nu este atat de puternic. E un motiv destul de puternic si care ar putea avea castig de cauza intr-o negociere mai dura care s-ar putea.

Microsoft a declarat public ca toate datele americanilor asociate cu TikTok vor fi transferate si vor ramane in SUA, in siguranta. Marea problema a datelor care sunt pe mana guvernului chinez dispare imediat si toata lumea e multumita. TikTok si echipa din spatele sau sunt la un pas de a finaliza niste negocieri care se poarta de ceva timp, Trump pune presiune pe China tot timpul, asa ca vom asista la o tranzactie poate la fel de importanta precum cea legata de Linda sau de GitHub, alte doua afaceri cumparate de Microsoft.

Recent, nu mai departe de 7 august a.c., Donald Trump a catalogat TikTok o amenintare si a interzis orice tranzactie cu ByteDance, compania mama a TikTok. In acest context ramane de vazut daca tranzactia pe care o astepta Facebook va mai avea loc…

TikTok este descarcat de peste doua miliarde de ori, este foarte popular in intreaga lume si are un public tinta foarte bine inchegat, tineri care posteaza mereu si incearca sa fie cat mai naturali, cat mai cool. Vanzarea sa ar insemna si un pas important spre modernizarea unei platforme care si asa este foarte interesanta din toata punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *