La muzeu poti avea surprize destul de mari daca stii ce sa alegi

De obicei, cand mergi sa vizitezi un muzeu te astepti sa gasesti multe opere de arta, sali foarte mari pline de tablouri, sculpturi, orice alta forma de arta moderna, contemporana. Daca ar fi toate muzeele gandite pe acest tipar cu siguranta te-ai plictisi la un moment dat. Asa ca organizatorii de muzee si cei care le contruiesc si le pregatesc pentru public s-au gandit sa mai faca niste schimbari pentru a avea o minima variatie.

Asa se face ca in multe orase din lume avem si muzee care nu se incadreaza in tiparul clasic si incearca sa vina cu ceva nou, cu ceva care poate sa atraga atentia si sa cucereasca, dar nu in modul in care te-ai astepta. Ce castiga daca fac acest lucru? Public mai numeros. Daca ai un muzeu care are tot tablouri, diverse opere expuse intr-un anumit spatiu parca nu esti tentat sa il vizitezi. Cand esti insa intampinat cu diverse locatii in care gasesti cu totul altceva decat o simpla expozitie si cateva lumini si tablouri, sculpturi vei porni imediat inspre ea si o vei vizita. Iata in continuare doar cateva exemple de muzee iesite din comun din intreaga lume.

Muzeul Soane din Londra. Pentru cei care sunt in cautarea unui muzeu care sa aiba foarte multe exponate, cel din Londra este cu siguranta cea mai buna alegere. Pe pereti, pe orice suprafete, in orice colt vei descoperi diverse exponate interesante. Seara muzeul este luminat cu ajutorul lumanarilor, ceea ce transforma atmosfera intr-una destul des sinistra, dar placuta. Sunt atat de multe opere pe care le poti vedea la muzeu incat unele sunt aduse doar pentru cei care vor sa vada ceva deosebit si sunt pastrate in restul timpului in locuri speciale.

Muzeul subacvatic din Cancun, Mexic. Este poate singurul muzeu in care ai nevoie de abilitati adevarate de scufundator si de curaj pentru a putea vizita exponatele. Sunt multe scultpuri extravagante in apa, la o adancime notabila, expozitia este adapostita de Parcul National Marin Mexican cu o apa foarte curata. Sunt peste 400 de sculpturi sub apa, unele infatiseaza si celebritati din Cancun. Toate sculpturile sunt facute din materiale speciale care nu polueaza mediul acvatic si care rezista in acest mediu special.

Muzeul Kafka din Cehia. O mare parte a muzeelor care sunt dedicate autorilor incearca sa recreeze atmosfera din universul operelor lor. Insa cand ai un autor care este cunoscut pentru paranoia sa si pentru un horror psihologic nu prea poti face asa ceva. Pe langa artefacte si diverse elemente, lucruri din viata lui Kafka, in muzeul dedicat acestei personalitati uriase intalnim si o replica a masinariei de torturat din operele sale, dar si alte obiecte care ar inspaimanta pe oricine. Cei care se ocupa de muzeu au vrut sa socheze si sa recreeze cat mai bine universul lui Kafka si au reusit cu siguranta.

Muzeul relatiilor terminate din Croatia. Dupa o relatie care s-a terminat mai repede decat ne-am fi inchipuit si dupa ce am reusit sa trecem peste socul de dupa nu mai vrem sa ne amintim de ea niciodata. Cu toate astea exista un muzeu in Croatia care ne reaminteste ca relatiile se mai si termina. In cadrul muzeului vom putea gasi videoclipuri ale unor persoane care au trecut printr-o dezamagire in dragoste si au rupt relatiile cu partenerii, obiecte pline de amintiri romantice, dar si un topor folosit de o femeie ca sa distruga toata mobila sotului. Muzeul a castigat si premiul Kenneth Hudson pentru unul dintre cele mai inovative muzee europene, asta pentru ca reuseste sa gaseasca ceva bun in cele mai neplacute momente din viata amoroasa.

Muzeul Kunsthaus din Austria. In Graz, Austria, exista un muzeu care este foarte ciudat, din toate punctele de vedere. A fost construit dupa ce Graz a devenit Capitala Europeana Culturala, dar este foarte ciudat si la interior si la exterior, are o forma ciudata si pare a fi desprins din filmele S.F. Cei care l-au vizitat sustin ca te astepti oricand ca o nava extraterestra sa vina si sa plece cu tine si cu exponatele din interior, daca nu cumva intreg muzeul e o nava…

Muzeul artei nereusite din Massachusetts. De ce sa vezi o opera de arta perfecta cand poti vedea sali pline de opere foarte proaste? De la aceasta premisa a pornit si muzeul dimn Massachusetts. El se afla in trei locatii din Somerville si Brookline si cuprinde opere legate de suprarealismul psihotic, de peisaje lacustre si tot ce se poate in materie de gusturi foarte proaspete. Fiecare exponat a fost ales pentru a ilustra tematica muzeului si cu siguranta nu vei gasi o opera de arta excelenta. Echipa muzeului iti garanteaza asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *