Legislatia inexistenta inseamna libertate si asta e tot ce cauta turistii sau oamenii dornici de aventura

De secole omul a fost atras de tot ce e interzis sau ilegal. Ne dorim sa avem experiente cat mai interesante si de aceea cautam locuri unde sa putem experimenta tot felul de lucruri. Unele tari si locuri interesante din lume atrag turistii in acest mod, prin lipsa unor legi restrictive, altele incearca sa se promoveze ca fiind cel mai bun loc de trait, de vazut de pe Glob… sau nu.

Tarile si zonele unde totul e legal si poti face aproape tot ce vrei vor fi un magnet pentru calatori si turisti si vor avea in permanenta vizitatori care vor sa isi vada visul cu ochii, oricare ar fi el.

Stii deja ca atunci cand iesi din tara si ajungi in alt stat ai deja niste legi care nu iti permit sa faci tot ce vrei. Si e destul de frustrant sa respecti o legislatie destul de dura mai ales atunci cand ti-ai propus sa te distrezi si sa faci tot ce vrei.

Din fericire pentru cei care vor sa fie cat de liberi se poate atunci cand pleaca in vacanta sunt cateva locuri unde legiutorii nu au fost atat de preocupati de emitarea unor legi care sa blocheze orice fel de incercare de relaxare intr-un mod inedit.

Desi nu avem legi deloc sau daca sunt nu prea se tine cont de ele, in aceste locuri, tari se merge mai mult pe respect si pe intelegere, pe limitele fiecaruia atunci cand se implica in diverse activitati.

Antarctica. E guvernata doar de un tratat semnat prin 1959 si cam atat. Nu ai legi care tot apar sau la care se face referire, poti face ce doresti acolo, daca te acomodezi cu temperaturile foarte scazute si cu peisajul deprimant. Pentru ca este in practica un cub urias de gheata, nimeni nu a vrut sa colonizeze sau sa traiasca acolo, asa ca intreg continentul este donat cercetatorilor si oamenilor de stiinta.

Apele internationale. Apele nationale reprezinta suprafata de 12 mile nautice care inconjoara o tara. Se mai adauga si zona adiacenta de 12 mile. Dincolo de aceasta limita de 12 mile nautice esti deja intr-o zona in care nu ai legi, o zona gri, esti in apele internationale. Cu toate astea intra in vigoare imediat Conventia privind marea libera, un tratat international care previne aparitia pirateriei pe apa si are grija sa reglementeze foarte bine ce se intampla in apele internationale.

Afganistanul neguvernat. Vestul Afganistanului este cea mai periculoasa zona. Este o zona tribala adminsitrata federal. Afganistanul nu o are in posesie, asa ca triburile care locuiesc acolo o guverneaza cum vor. Zona e montana si e cam greu sa locuiesti acolo, insa populatie exista si face ce doreste. Nu e un loc unde sa vrei sa ajungi, dar macar de la distanta poti sa il vezi si sa intelegi mai bine cum functioneaza lucrurile.

Insulele Pitcairn. Cu o populatie de doar 48 de oameni, aceste insule sunt cea mai mica jurisdictie nationala din lume raportat la populatie. Insulele si zonele nepopulate din jurul lor sunt deja teritoriu britanic. Desi insulele se vor supune legislatiei britanice, locuitorii lor fac ce doresc cu legile aplicabile si se guverneaza cum pot.

Slab. La est de San Diego se afla orasul Slab. Slab este o zona de camping gratuita, exista si o comunitate acolo. Orasul este pozitionat fix in mijlocul desertului, iar cei care locuiesc acolo sunt foarte saraci. Sentimentul de libertate e mai puternic ca oricand de vreme de nu ai legi si nu ai control din partea niciunei natiuni. Asta ar putea fi o explicatie pentru care lumea nu a plecat definitiv, inca, de acolo.

Brazilia. Cu toate ca avem destule legi restrictive in Brazilia, in privinta vietii de noapte nu avem niciun fel de restrictii. Orice fel de placere trupeasca este permisa pe timpul noptii si e legala. Tara cu temperaturi anuale foarte ridicate atrage o multime de turisti care vor sa experimenteze senzatii tari noaptea fara sa se teama de legi sau de repercusiuni. E raiul pentru tineri sau pentru cei care vor experiente senzuale inedite.

Cehia. Praga este cel mai intens loc din lume, este o destinatie hot perfecta pentru intalniri si experiente senzuale permise „la liber” de Guvern. Turismul senzual e in floare, femeile de acolo sunt superbe, iar atmosfera generala din Praga e una perfecta pentru escapade de cateva zile sau vacante de unul singur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *