Poti invata on-line orice doresti daca ai timp si rabdare, ambitie sa termini ce incepi:)

Nu e niciodata prea tarziu sa inveti ceva nou. Daca nu ai timp de cursuri clasice si vrei sa inveti tot ce poti rapid si din confortul locuintei tale cursurile on-line sunt cea mai buna varianta. Ai si cursuri gratuite, unele sunt platite si ai si certificare. Totul este sa gasesti cea mai buna platforma on-line si cursurile care te intereseaza si poti incepe sa inveti orice.

Inainte de pandemie si mai ales in pandemie am inceput sa apreciem tot mai mult cursurile on-line. Le poti urma indiferent unde te afli, poti sa le parcurgi de pe orice fel de dispozitiv, obtii si certificare si ai de fiecare data o multime de variante daca vrei sa inveti ceva mai complicat. Plus ca preturile sunt foarte bune, apar oferte multe si calitatea cursurilor, chiar si in cazul cursurilor gratuite, este foarte buna. Pentru cei care vor sa se apuce de invatat inca de la inceput de 2023 am pregatit o lista de platforme on-line cu oferte bogate de cursuri pentru toate categoriile de “invatacei”.

Reliablesoft Academy. Este vorba despre o platforma pentru cei care isi doresc sa invete cat mai multe despre marketingul digital. A fost fondata in 2002 si are deja 13 cursuri diferite acoperind cam tot ce ai nevoie ca sa iti pui la punct cunostintele de marketing digital. De la SEO la reclame pe retele de socializare, Google Analytics, eCommerce sau Content Marketing, keyword research, e-mail marketing si social media marketing, marketing afiliat, toate cursurile vor fi de gasit pe acest site. Daca vrei cursuri ceva mai avansate ai si notiuni legate de retargeting, de YouTube marketing si de Google Ads.

Cei interesati pot invata notiuni de baza si avansate, complexe prin intermediul videoclipurilor si tutorialelor. Se ofera si certificari la finalizarea cursurilor. Cursurile se pot descarca si off-line, se pot urmari direct din interfata on-line. Plus ca ai garantie de 60 de zile si banii inapoi daca nu esti multumit de ce ai invatat si ce ai obtinut la finalul lor.

Udemy. E o platforma special creata pentru invatare on-line, are o oferta extrem de diversificata si peste 130.000 de cursuri on-line in baza de date, cu o baza de studenti si cursanti de peste 35 milioane de oameni. Cele mai populare categorii sunt de departe design, development, marketing, IT si Software, dezvoltare personala, business, fotografie sau muzica. Si aici avem o garantie de 30 de zile si banii inapoi daca nu esti multumit de cursuri, gasesti cursuri cu plata si multe cursuri gratuite, peste 10.000 de cursuri pe care le poti parcurge oricand doresti. Experienta si baza uriasa de cursuri transforma aceasta platforma intr-una dintre cele mai bune de acest fel, pe care te poti baza oricand.

Coursera. Spre deosebire de platformele anterioare pentru invatare on-line, Coursera ofera cursuri de la universitati de top din toata lumea si de la companii cu o reputatie excelenta. Platforma Coursera este destinata celor care vor sa urmeze niste cursuri universitare mai degraba, limbajul si complexitatea lor fiind doar pentru cei care au deja un background in domeniu. Cu peste 70 de milioane de „invatacei” in toata lumea si peste 200 de universitati partenere, profesori din domenii diferite, Coursera este perfecta daca vrei sa acumulezi cunostinte valoroase si foarte bine structurate, prezentate.

Ai cursuri gratuite, platite, specializari, se ofera si certificate, programe universitare de studiu. Cele mai populare categorii de pe Coursera raman stiinta datelor, business, stiinta computerelor, dezvoltare personala, tehnologia informatiei.

Daca universitatea este parte din platforma studentii se pot inscrie gratuit pe Coursera. Pentru cei care nu sunt studenti costurile vor varia in functie de curs, specializare, certificare. Exista si aici perioada de incercare.

LinkedIn Learning. Stii deja de LinkedIn, este o retea de socializare alfel, destinata profesionistilor si schimbului de idei intre oameni care lucreaza deja in domenii si au un background, experienta. Cu peste 16.000 de cursuri de top din tot felul de domenii, LinkedIn Learning este platforma on-line  de care ai nevoie daca vrei sa inveti cat mai multe despre business, industrii creative, tehnologie. Dintre subcategoriile de pe LinkedIn Learning amintim analiza business si strategie, dezvoltarea carierei, finante contabilitate, vanzari de marketing, audio si muzica, fotografie, design grafic, dezvoltare web.

Pe platforma ai cursuri platite si gratuite, abonamente lunare de 29 dolari pe luna si reduceri uneori in functie de promotiile gandite de echipa de marketing. Se pot incerca cursurile timp de o luna dupa care platesti si ai acces total la platforma. E mai degraba o platforma care se adreseaza profesionistilor si echipelor de profesionisti care isi doresc sa isi reimprospateze sau imbunatateasca tot ce tine de cunostinte din domeniul vizat.

Codecademy. Si pentru ca informatica si programarea sunt la moda si vor fi parte din viitor nu ar strica sa incepi sa inveti chiar si pe cont propriu programare cu ajutorul Codecademy. De la dezvoltare web, la stiinta datelor, stiinta computerelor, instrumente de dezvoltare, machine learning sau web design, fundamentele programarii si dezvoltare de jocuri, dezvoltare aplicatii mobile, vizualizare date, pe toate le veti gasi printre cursurile de pe site.

Limbajele de programare in care se va lucra si despre care se va discuta sunt extrem de multe, Javascript, HTML, CSS, PHP etc. Exista si varianta free, limitata ce-i drept, dar daca vrei doar niste cunostinte de baza poti apela si la ea. Se vor face abonamente in functie de nevoi si ai acces permanent apoi la toate resursele puse la dispozitie de respectiva platforma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *