Sporturile amuzante sunt pentru toata lumea si sunt usor de jucat

Toata lumea a auzit de fotbal, bachet, tenis, hochei, soccer, de inot, de handbal sau de alte sporturi la fel de populare. Daca esti profesionist practici aceste sporturi fara sa te gandesti prea mult la ele, ai deja toate abilitatile si toate cunostintele necesare pentru a intelege foarte bine cum se desfasoara si regulile acestora.

Dar cand esti amator si vrei sa incerci sporturi noi, dar care sa fie si ceva mai amuzante s-ar putea ca aceasta paleta sa nu fie atat de ofertanta.

In lume sunt o multime de sporturi pe care le poti practica si prin care te poti relaxa si distra in acelasi timp. Nu spune nimeni ca nu te poti distra si cand joci fotbal cu prietenii sau tenis, cand mergi la un meci de handbal la care participi sau in care esti implicat. Doar ca sunt unele sporturi pe care le poti practica in conditii excelente fara sa ai nevoie de foarte multe reguli invatate si fara sa fii constrans de prea multe obstacole implicate de organizarea lor.

1. Crochet. Este unul dintre sporturile funny pe care le poti juca impreuna cu prietenii. Daca esti obisnuit cu jocurile din curte si cu timpul petrecut alaturi de familie incercand sa le pui in practica cum poti tu mai bine, atunci crochet este pentru tine. In crochet se lovesc niste mingi cu un ciocan din lemn, fiecare minge trecand prin niste portite metalice de forma dreptunghiulara in general.

Mingea trebuie purtata din aproape in aproape prin toate portitele pana la final, cand trebuie lovita cu putere departe de un fel de tarus mic central ca sa castige. Sportul se poate juca in echipa sau individual, e usor de juca, distractia e garantata pentru ca nimeni nu e specialist in crochet, nu conteaza ce varsta ai, poti sa te joci si cand ai 80 de ani si cand ai 10 ani.

2. Tir cu arcul, varianta combativa. Fiecare echipa implicata in acest sport incepe jocul intr-un capat al arenei de desfasurare. Fiecare persoana are o masca si un arc. Prima data jucatorii alearga spre centrul arenei, terenului de joc, ca sa ia sagetile pentru arcuri si incep sa traga cu ele in jucatorii adversari. Sagetile nu sunt ascutite, deci nimeni nu e in pericol. Echipele se pot ascunde dupa orice obstacol si pot trage cu orice sageti le pica in mana.

Cel care e lovit de sageata e eliminat din joc, dar jocul continua pentru ceilalti. Daca cineva prinde o sageata trasa de un membru al altei echipe reintra in joc un jucator „lovit”, exact ca la sah, unde pionul ajuns in capatul celalalt poate fi inlocuit cu o piesa importanta, asta daca ajunge cu bine acolo.

Sportul dateaza din 2011, e recent, dar e foarte popular peste ocean, poate si datorita Jocurilor Foamei si celebrei eroine care folosea arcul cu sageti…

3. Handbal in echipa. E un sport de Olimpiada, nu prea e cunoscut si nu trebuie confundat cu handbalul normal. Sunt sase jucatori de teren, un portar de fiecare echipa si multa atentie. Terenul unde se joaca acest sport seamana ca marime cu cel de baschet, regulile sunt similare cu cele din baschet. Jucatorii pot sa atinga mingea cu orice parte a corpului de mai sus de genunchi si fac trei pasi si dribleaza ca sa ajunga cu mingea in locul dorit.

Ca sa castigi trebuie sa arunci mingea peste portar si in plasa. Aruncarea la poarta se face din afara semicercului de delimitare cunoscut, din orice fel de pozitie, chiar si de la nivelul solului. Ca sa nu intri in semicerc poti sa sari pentru a arunca mingea fix in plasa portii. Sunt ligi profesioniste de handbal in echipa si e un sport popular in multe tari europene.

E o combinatie ciudata de baschet si soccer, fotbal american, nu prea ai teren pentru asa ceva, asa ca poti improviza, de unde si frumusetea jocului. Jocul e perfect pentru recreere si pentru distractie garantata.

4. Golf cu frisbee. Asa cum ii spune si numele e un sport asemanator cu golful, cu 9-18 gauri, numai ca arunci cu frisbee pana nimeresti gaura. Sunt si niste markeri speciali, care complica jocul si care ii obliga pe jucatori sa arunce discul in jurul acestor markeri intr-o anumita directie ca sa avanseze. Ca sa treci de o gaura trebuie sa arunci discul in cos fara sa cada in nicio parte.

E foarte popular in multe parti ale lumii, e mai ieftin de jucat decat golful normal, nu ai nevoie de celebrele crose. De regula il vedem jucat in tari in care sunt mai multi tineri si unde lumea are timp pentru asa ceva, in tari dezvoltate. Golful cu frisbee este la mare cautare si atunci cand vrei sa incerci si altceva decat sporturile traditionale, este distractiv si safe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *