Hartia igienica nu se arunca peste tot in lume in toaleta

Hartia igienica este folosita de fiecare data cand mergem la baie. Si de cele mai multe ori suntem obisnuiti sa o aruncam imediat in toaleta. Ea poate infunda foarte usor vasul de toaleta, putem avea probleme din cauza ei daca avem si instalatii vechi, tevi si scurgeri nedesfundate corecte sau la timp. Ca sa evite orice probleme cu instalatiile multe tari au impus aruncarea hartiei igienice la cos.

Daca ti se pare normal sa arunci hartia igienica in toaleta dupa ce ai folosit-o trebuie sa stii ca ar putea fi cea mai proasta decizie pe care o iei. Poti sa infunzi vasul de toaleta, vei avea probleme si cu igienizarea toaletei si cu mentinerea curateniei. O varianta mai simpla ar fi sa arunci hartia la cos. Da, pot fi mirosuri neplacute, dar daca ai si un sac si un cos inchis etans nu vei avea probleme. Toaleta va functiona bine, nu vei avea nevoie nici de instalatori. Si sunt tari care au inteles toate avantajele aruncatului hartiei la cos si l-au impus cetatenilor si celor care ajung acolo in vacanta…

Mexic. In Mexic poti arunca hartia igienica in toaleta, dar asta doar in anumite hoteluri care au si vase de toaleta speciale pentru astfel de actiuni. In general, in Mexic va trebui sa te obisnuiesti sa nu arunci hartia la toaleta dupa ce o folosesti si asta pentru ca mexicanii tin foarte mult la instalatiile lor si la curatenie, la igiena. Daca te-ai obisnuit de acasa sa arunci mereu hartia igienica in WC ar fi bine sa nu o faci in Mexic pentru ca vei avea probleme si cu toaleta, si cu locurile in care ajungi, cu oamenii de acolo.

Franta. In cele mai multe toalete frantuzesti poti sa arunci hartia igienica in toaleta. Francezii tin mult insa si la igiena si s-ar putea sa vezi cosuri pentru hartie igienica mai ales in toaletele publice, care sunt si mai folosite si mai greu de desfundat. In Franta nu e vreo lege care sa interzica aruncarea hartiei igienice in toaleta, insa pe masura ce oamenii au mai calatorit si au vazut ce se intampla si in alte culturi, obiceiul aruncatului hartiei in WC a inceput sa fie inlocuit de cel al aruncatului hartiei la cos, dupa folosire. E mai bine pentru instalatii si e si mai usor sa eviti orice fel de surprize neplacute cu vasul de toaleta.

Spania. In Spania parerile sunt impartite. In unele orase, pe plaja poti sa arunci hartia igienica in toaleta. Dar sunt multe locuri unde ai deja indicatoare care te sfatuiesc sa nu arunci hartia igienica in toaleta si sa o pui intr-un cos special, pe care il ai deja la dispozitie. Spaniolii tind sa evite aruncarea hartiei igienice in WC mai ales daca stiu ca au fost probleme cu instalatiile si cu vasele de toaleta dintr-un loc.

China. In China ai multi oameni, deci ai si multe toalete. De la cele tip european pana la cele tip turcesc, toate sunt folosite ori de cate ori chemarea naturii e prea puternica. De regula chinezii prefera sa arunce hartia igienica in toaleta, iar acolo unde chiar nu ai cos sau nu ai unde sa o arunci o poti pune si in WC. Insa ai indicatii clare sa o arunci la cosul oferit si sa nu faci probleme instalatorilor care se ocupa de toalete.

Brazilia. Brazilienii nu suporta sa vada hartie aruncata in toalete, asa ca folosesc mereu cosul de gunoi. Chiar si in toalete publice vei gasi cosuri speciale si indicatoare care iti spun sa nu care cumva sa arunci hartia igienica folosita in WC. Brazilia e o tara destul de stricta la acest capitol, asa ca daca ajungi acolo ar fi bine sa te obisnuiesti cu aruncatul hartiei la cos.

Rusia. In mai toate casele si locurile din Rusia se arunca hartia igienica in toaleta. Dar ai si locuri si unitati de cazare unde ti se spune clar sa nu arunci si ti se ofera un cos de gunoi. Rusii tin foarte mult la igiena si curatenie, asa ca e bine sa respecti tot ce ti se spune si sa observi ce fac si altii daca esti intr-o casa ruseasca.

India. In India functioneaza de minune mecanismul „wash and go”, nu se prea foloseste hartia igienica acasa, se prefera spalatul cu apa si sapun. Daca totusi folosesti hartie igienica o poti arunca la cos. India ramane o tara interesanta chiar si din acest punct de vedere, unde sunt mai putine toalete decat telefoane si unde oamenii nu au cele mai mari venituri din lume, dar se descurca decent.

Coreea de Nord. In Coreea de Nord arunci fara grija hartia igienica in WC, nu ai nicio restrictie. Nord Coreenii sunt foarte relaxati in general, le place ordinea si curatenia, igiena, asa ca nu se complica cu niciun cos sau cu alte actiuni care sa le complice si mai tare viata. Toate toaletele, publice si cele de acasa, au WC-uri normale si intretinerea sau curatarea lor e foarte simpla.

Arabia Saudita. In Arabia Saudita se prefera spalatul dupa folosirea toaletei, toaletele turcesti sunt cele mai folosite peste tot, asa ca nu prea e nevoie de hartie igienica. Daca totusi esti obisnuit sa o folosesti nu o arunca in toaleta. In rest te poti bucura de o tara deosebita, o tara in care luxul e pe primul plan.

Africa de Sud. Aici nu prea gasesti toalete publice, le gasesti cu greu, dar poti sa arunci hartia igienica in toaleta. Cam toate toaletele sunt in stil european, deci esti obisnuit cu ele, igiena este ceva mai greu de intretinut acolo, dar cand ai nevoie stii ca te bazezi pe toaletele lor fara probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *