Tarile cu numar mic de locuitori sunt si cele mai importante din punct de vedere turistic si cultural

Daca vreodata te-ai aflat intr-o tara si ti s-a parut ca sunt prea multi oameni si populatia e mult prea multa pentru suprafata acelei tari e bine sa te gandesti de fiecare data ca sunt locuri pe Terra unde nu prea exista atat de multi oameni. Cand vrei liniste si o experienta excelenta indiferent ca esti turist sau om de afaceri poti sa alegi tarile care au un numar mic de oameni, o populatie micuta raportat la suprafata tarii. Desi sunt micute, tarile sunt importante pentru restul planetei si sunt de multe ori in centrul atentiei noastre.

Tarile cu un numar mic de oameni care traiesc pe teritoriul lor sunt in general insulare sau au aparut in zone unde nu au existat atat de multi doritori in privinta locuitului acolo. Comunitatile mici sunt primitoare, avem oameni de calitate acolo, avem si multe structuri foarte bine definite in stat, totul functioneaza cum trebuie, exista legi si reguli, nimeni nu e de capul lui.

Trebuie sa tinem cont ca la inceputul acestor tari erau si mai putini oameni acolo, comunitatile au evoluat si s-au extins in timp. Cand faci parte dintr-o astfel de comunitate foarte mica si dintr-o tara care aproape nu se vede pe o harta a lumii ai un singur lucru de facut: sa lupti si sa te mentii pentru a supravietui. Cam asa stau lucrurile in majoritatea tarilor micute, unde viata este placuta, ai ce face, ce vedea, dar trebuie sa fii atent mereu sa nu fii lasat in anonimat.

Federatia Sfantul Kitts si Nevis. Are o populatie de 54.821 de suflete, este in Caraibe. Grupul de doua insule are capitala la Basseterre, in capitala avem cam 13.000 de oameni, capitala e pe insula Sfantul Kitts. Este membra UN, insa e si parte din Commonwealth, asa ca regina Marii Britanii este inca seful statului.

Este important de remarcat ca insulele nu s-au aflat in conflicte majore cu nimeni in epoca moderna si ca oamenii de acolo duc o viata foarte linistita, se inteleg bine si nu sunt probleme majore semnalate. Populatia nu e atat de numeroasa din motive evidente, nu vine nimeni sa traiasca pe insule, departe de orasele mari si pline de oportunitati. Cei care inca stau acolo reusesc sa se descurce bine si tara nu e in saracie si nu a trait probleme economice majore.

Insulele Marshall. Cu o populatie de doar 53.066 oameni, insulele Marshall sunt de fapt o tara, recunoscuta la nivel mondial, formata din peste 1.000 de insule. Multe sunt nelocuite, asta si pentru ca sunt foarte departe de restul civilizatiei, aproape de Ecuator, in Oceanul Pacific. Tara face parte dintr-un grup mai mare de insule, Micronesia, dar doar geografic. Este o putere politica separata si este o tara membra UN. Din totalul populatiei 28.000 traiesc in capitala, insula Majuro. Si aici putem remarca, pe langa o natura exceptionala, o viata linistita, departe de orice framantari. Oamenii se descurca in ce fel pot, dar se descurca, statul e unul stabil, nu a avut probleme legate de integritate. Insulele nelocuite sunt si o atractie pentru turistii care mai ajung prin zona.

Liechtenstein. Deja suntem la alt nivel, asta pentru ca Liechtenstein are doar 37.815 oameni pe teritoriul sau. Nu are iesire la mare, e ceva mai mare ca Monaco. Singura diferenta fata de Monaco o gasim la… existenta echipei de fotbal internationala, in Monaco nu avem asa ceva. Liechtenstein are 11 municipii, cel mai mare fiind Schaan.

Granitele sale sunt doar cu Elvetia si cu Austria, fara sa existe un litoral. Multe despre aceasta tara nu se pot spune, populatia de acolo e dornica de interactiune si turistii care mai vin sunt intampinati cu de toate si primesc multumiri la tot pasul. Statul ramane unul dintre cele mai mici si mai cochete din zona sa, asta e de necontestat.

Monaco. Are o populatie de 37.623 de locuitori, nu e nici regat, nici republica, dar e principat. Este o tara recunoscuta si face parte din UN. Nu e nici parte din U.E., insa se implica in politicile U.E., inclusiv in chestiuni legate de obieciuri si controlul granitelor.

Poti sa ai pasaport stampilat la intrarea in tara, dar nu e imperios necesar. Limba vorbita mult acolo e franceza, deci te descurci, moneda lor e Euro. Nici in Monaco nu ai echipa de fotbal internationala, portul atrage toate privirile in Monaco, cazinoul din Monte Carlo si circuitul de grand prix.

Vatican. Populatia e surprinzator de mica, 451 locuitori, dar Vatican e cunoscut in toata lumea. Acolo locuieste Papa. Vaticanul e cea mai mica tara din lume recunoscuta international si parte din UN. Papa este seful Bisericii Catolice si are un cuvant greu de spus mereu, insa e si seful tarii. De multe ori populatia creste de patru sau cinci ori pentru ca vin turistii sa vada Piata Sf. Petru si Capela Sixtina, dar si muzeele din tara, care nu sunt putine la numar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *