Artele martiale pot fi practicate foarte bine si de reprezentantele sexului frumos

Cand te gandesti la arte martiale te gandesti la un sport practicat de barbati. Insa si femeile pot sa practice acest tip de sport si sunt destul de multe care obtin rezultate excelente la diverse competitii si concursuri. Artele martiale sunt pentru toata lumea, mai ales ca reprezinta si un sport in care se face destul de multa miscare si care te invata sa te aperi atunci cand ai nevoie.

Artele martiale au o multime de beneficii pentru cei care le practica. Poti sa scapi de kilogramele in plus, faci miscare si exercitii fizice la fiecare sedinta. Socializezi, pentru ca multe sedinte de arte martiale se practica in grup, faci parte dintr-un grup care e antrenat, inveti sa fii disciplinata, determinata sa iti atingi toate obiectivele pe care ti le-ai propus.

Cu ajutorul artelor martiale iti dai seama care sunt limitele tale si ti le depasesti, inveti sa te aperi in orice situatie si sa ai incredere mai mare in tine. Daca te-am convins ca artele martiale pot fi urmatoarea ta oprire si vrei sa le incerci pe cele care sunt potrivite femeilor gasesti cateva in lista ce urmeaza.

Taekwondo. Este o arta martiala coreeana, una dintre cele mai recente. Se bazeaza pe diverse lovituri cu piciorul si cu pumnul si a fost gandita pentru a putea oferi exercitii suficient de bune pentru obtinerea unor lovituri puternice si rapide pe care alte arte martiale nu le aveau. Loviturile cu piciorul pot genera mult mai multa putere decat loviturile de mana, asa ca poti iesi invingatoare din orice fel de altercatie. E o tehnica foarte buna de aparare, mai ales ca nimeni nu s-ar astepta sa o folosesti ca femeie. Atacatorul se asteapta ca o femeie sa se zbata, sa muste, sa faca orice altceva ca sa scape, dar nu se asteapta la lovituri in zona gatului sau a ficatului?. Se pune accent pe loviturile de picior, asa ca s-ar putea ca eficienta sa nu fie atat de buna daca nu ai stabilitate si forta suficienta in picioare.

Karate. Este cea mai populara arta martiala din lume si e foarte buna si pentru doamne si domnisoare. Se folosesc mainile si picioarele pentru atacuri foarte puternice, faci si miscare si exercitii fizice si te aperi usor de orice atacator. De preferat sa ai si instructori buni cu experienta in arte martiale si in karate daca vrei sa ajungi la performate foarte bune si sa poti sa pui in practica si in lumea reala tot ce inveti in timpul orelor de karate.

Jiu-Jitsu. Este foarte populara astazi peste tot pentru ca presupune folosirea unor tehnici de lupta foarte bine gandite, strategice. Adversarul va ajunge imediat la podea, va fi imobilizat, se folosesc si strangulari si tehnici articulare pentru a pune capat unei lupte. Arta martiala japoneza nu e pentru toate femeile. Daca ai un atacator cu o constitutie corporala peste a ta s-ar putea sa nu poti face foarte multe cu Jiu-Jitsu. Dar inveti multe tehnici interesante de lupta, faci miscare si exerciti fizice si stii ce ai de facut daca esti in situatii mai complicate pe strada.

Muay Thai. E un fel de kickboxing, e boxul thailandez. E practic stilul de lupta derivat din artele martiale thailandeze, in care se folosesc adesea picioarele, coatele, pumnii sau genunchii pentru a imobiliza adversarul. Este o lupta om la om si poate fi cam dura pentru o femeie. Dar tocmai aceasta duritate va oferi si sanse mai mari de reusita atunci cand te confrunti cu situatii limita in viata reala. Femeile invata sa isi foloseasca membrele intr-un mod cat mai eficient si sa riposteze ori de cate ori sunt atacate. Muay Thai se bazeaza totusi pe destule forta atunci cand aplici loviturile, forta pe care femeile s-ar putea sa nu o aiba mereu.

Judo. Este alta arta martiala japoneza. Porneste de la principiile jiu-jitsu, pastreaza tehnicile de aruncare sau prizele de acolo si asa se naste alt stil, cunoscut ca stilul Kano-ryu. Aceasta arta martiala isi propune sa destabilizeze adversarii si sa ii puna rapid la pamant. Intr-un atac real femeia poate riposta imediat si se poate salva dintr-o situatie foarte periculoasa pentru ea. Nu conteaza statura atacatorului, tehnicile din judo sunt eficiente si femeile se apara foarte usor in aproape orice situatii, daca au experienta si practica suficienta.

MMA. MMA inseamna arte martiale mixte, sunt celebrele lupte in custi uriase. Sportul de lupta presupune contactul complet, lovituri, lupte crancene si lupte la sol. Este destul de violent cand il privesti, presupune mult antrenament ca sa ajungi sa faci performanta si sa te poti apara in situatii şimita. Te poti apara foarte eficient aplicand tehnicile din MMA, scapi din orice fel de atac si poti riposta puternic, fara sa faci efort prea mare. Atacatorul nu se va astepta deloc sa primeasca lovituri puternice de la o femeie si atat de bine directionate si lupta va fi una foarte rapida si mere un favoarea femeii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *