lectura carti citite
Cele mai citite carti la nivel global

Cartile bune vor fi citite intotdeauna de placere. Vanzarile de carte au scazut de la an la an la nivel global, dar asta nu i-a impiedicat pe amatorii de lecturi de calitate sa cumpere cele mai bune aparitii. Intr-un top al celor trei cele mai citite volume din lume, Dickens, Antoine de Saint-Exupéry si Tolkien conduc detasat.

Anual in toata lumea apar sute de carti din toate genurile consacrate. Desi numarul celor care citesc a scazut simtitor odata cu dezvoltarea noilor tehnologii si cu internetul, inca mai sunt oameni care de abia asteapta sa termine o zi de lucru pentru a avea timp si de citit.

O carte buna o recunosti usor dupa autor sau dupa titlul captivant, dar si dupa numarul de exemplare vandute si limbile in care circula pe tot globul. Daca ar fi sa facem un top al celor mai citite volume am avea o misiune deosebit de complicata de la inceput. Fiecare carte este buna in felul sau, alegerile sunt subiective, cititorii au anumite gusturi, preferinte.

In topul cartilor citite pe tot mapamondul se afla un volum de Charles Dickens, „A Tale of Two Cities”. Are deja peste 200 de milioane de exemplare vandute peste tot, este un roman de fictiune captivant pentru iubitorii genului, o carte care infatiseaza povestea unor personaje diferite, care isi desfasoara viata normala in timpul revolutiei franceze. Orasele la care se face referire sunt Parisul si Londra, ei ajuns sa treaca prin mai multe experiente definitorii pentru personalitatea lor si sa incerce sa se inteleaga si sa inteleaga lumea din jur, care trecea printr-o schimbare importanta. „A Tale of Two Cities” este o opera pe care, odata inceputa, nu o mai lasi din mana pana la ultimul rand parcurs.

Antoine de Saint-Exupéry si al sau „Micul Print”, ocupa un loc doi in topul nostru. Cartea e aparuta in secolul 20, e o capodopera a literaturii franceze din acea perioada, fiind vanduta in peste 200 de milioane de exemplare, cu traduceri existente in 250+ limbi si chiar dialecte. In esenta un volum pentru cei mici, „Micul Print” te cucereste de la primele randuri si poate fi si o carte pentru cei mari, cu mesaje ascunse printre randuri cu referire la viata, natura umana etc.

Pe locul 3 gasim un autor extrem de cunoscut astazi, J.R.R. Tolkien si Trilogia „Stapanul Inelelor”. Cu o ecranizare care a strans milioane de dolari si peste 150 de milioane de copii vandute in intreaga lume, trilogia este reprezentativa pentru genul fantasy si este devorata si de catre cei mici, si de catre adulti.

Universul gandit de J.R.R. Tolkien a fascinat prin creativitate, constanta si diversitate, dar si prin calitatea situatiilor imaginate intr-o lume indepartata si plina de mister. Un motiv pentru care cartile s-au vandut atat de bine poate fi si cel legat de scriitura romanelor: e usor de citit, de inteles si de parcurs, lectura nu e deloc obositoare, intreaga experienta a lecturii trilogiei este una perfecta si pentru vacante, si pentru o seara linistita dupa o zi grea de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *