Vara iti poti alege dintr-o varietate de fructe si legume atunci cand vrei sa incerci si altceva. Pentru o dieta sanatoasa si mai putine calorii poti incerca pepene, porumb sau afine.
Sezonul estival este perfect pentru cei care vor sa incerce noi fructe sau legume, noi alimente pline de vitamine si minerale. Daca iarna cautam cu disperare fructe proaspete sau alimente care sa ne ajute sa trecem peste temperaturile prea scazute, vara avem de toate la dispozitie, trebuie doar sa ne alegem o combinatie perfecta pentru o dieta cat mai sanatoasa.
In topul alimentelor excelente pe timp de vara este pepenele. Verde sau galben, cu gust placut si cu un continut mare de apa, pepenele e prietenul nostru in zilele foarte calde cand avem nevoie mai mult ca oricand de o hidratare excelenta. Temperatura corporala este mentinuta constanta, satietatea este mentinuta in limite normale, caloriile nu mai sunt o problema. Bucatile se pepene se pot consuma ca atare sau se pot adauga in salate de fructe, in diverse deserturi, in preparate sofisticate. Nu conteaza in ce forma mancam pepene, e important sa il mancam proaspat si sa fie cat mai bine copt.
Porumbul este si el vedeta verilor calduroase. Copt sau fiert, porumbul dulce si excelent pentru sistemul digestiv va aduce un plus de savoare in deserturi sau in feluri de mancare ce au nevoie de un boost pe partea de gust. Radiatiile solare nu ne vor mai deranja daca vom consuma porumb cu regularitate, doi antioxidanti din el reusesc sa formeze un pigment macular care filtreaza unele dintre razele solare. La batranii care au trecut de 60 de ani porumbul poate ajuta la evitarea orbirii sau a prezentei unor probleme grave la nivel ocular.
Tot pentru protectie impotriva radiatiei solare ceva mai buna poti consuma cat de multe rosii vrei. Pigmentul care da culoarea rosie acestor legume/fructe protejeaza pielea, antioxidantii din rosii sunt foarte buni si pentru alte organe vitale, pentru prostata, rinichi, dar si pentru inima.
Afinele sunt pline de antioxidanti si te scapa de oboseala musculara, radicalii liberi produsi de musculatura sunt anihilati rapid. Pe langa aceste beneficii, afinele au si un gust foarte bun si se gasesc peste tot in perioada verii, se pot include intr-o multime de preparate.