Autorii de succes reusesc sa vanda operele lor in milioane de exemplare si sa cucereasca publicul rapid

Stii deja de JK Rowling si a sa serie de romane „Harry Potter”, de Antoine de Saint-Exupéry cu lucrarea „Micul Print”. Sunt autori de succes care au reusit sa se impuna cu o singura opera si sunt cunoscuti doar pentru aceasta. Pe langa acestia sunt autori prolifici care reusesc sa ramana in topul vanzarilor si sa fie cautati, sa aiba bestseller dupa bestseller fara sa oboseasca publicul lor. Succesul lor e aproape misterios. Sau nu?

Autorii de succes sunt autorii care reusesc sa vanda mult, sa cucereasca publicul, sa fie asteptati si ceruti in librarii, la targuri de carte. Un autor de succes nu apare de la o zi la alta, e nevoie de munca, de rabdare, de lucrari foarte bune ca sa poti sa ai acest „titlu” la care ravnesc toti autorii din prezent. Se poate intampla peste noapte, e drept, sa devii autor de succes, dar asta dupa ce ani la rand nu te-a cunoscut nimeni, nu ti-a citit nimeni romanele, scrierile tale.

Un premiu obtinut pentru literatura, o carte care a fost ecranizata sau pur si simplu o discutie virala pe retele de socializate. Iata ce poate aduce succesul unui volum si a unui autor pe care poate nu il cunoscuse nimeni inainte de momentul respectiv. Cativa dintre autorii celebri cu un succes fenomenal, pe care ii cauti si ii citesti cu placere si astazi ii vei regasi in lista de mai jos.

Dan Brown. Este unul dintre cei mai buni autori, cu vanzari record la fiecare carte scoasa pe piata. Capitole scurte, dialoguri simple, personaje simple si cateva crime, paranoia. Reteta perfecta pentru o literatura care atrage si care aduce vanzari foarte bune. Inainte sa cunoasca succesul de care se bucura si astazi, Dan Brown a predat engleza si a fost un compozitor si interpret fara prea mult succes. Poate ca e mai bine ca nu a reusit in muzica pentru ca nu ar mai fi aparut pe piata cele mai bune romane ale sale si lumea nu ar fi cunoscut universul sau…

Agatha Christie. Spui romane politiste, spui Agatha Christie. Este „regina” romanelor cu mister, crima, cu mult suspans si finaluri neasteptate. Doar cateva carti scrise de ea au ajuns sa valoreze miliarde de dolari. Asemenea vanzari au fost greu de batut chiar si de autori contemporani, care par a fi mai talentati in aparenta. Crima din Orient Express, volumul pe care il stie toata lumea, a fost lansat in 1934. In roman Poirot, un detectiv, trebuie sa isi dea seama cine este autorul unei crime brutale care a avut loc intr-un tren. Ucigasul trebuie sa fie printre cei aflati in tren, dar din toate scenariile posibile acesta pare sa nu fie unul plauzibil…

Agatha Christie domina tot ce inseamna romane in care misterul si crima sunt „la putere” si are opere care s-au vandut in patru miliarde de exemplare, ceea ce inseamna ca a depasit de mult vanzarile unor opere celebre din prezent.

Paulo Coelho. Alt nume de care ai auzit cu siguranta, un nume cu greutate in literatura. Scriitorul brazilian are carti foarte bune, scrie intr-un stil foarte usor de „digerat”, nu are teorii prea complicate in carti si „tinteste” fix inima celor care au cartile sale in mana. De la romane stufoase la povesti scurte si usor de citit, Coelho propune de multe ori o cautare spirituala a unor intelesuri pe care ar trebui sa le descoperim fiecare din noi.

Alchimistul este cea mai de succes carte a sa, a fost tradusa in zeci de limbi si a intrat si in Guiness Book of Worl Records. Spre deosebire de alti autori incurajeaza descarcarea cartilor sale de pe Internet si asa reuseste sa aiba vanzari si mai bune per total. A primit si titlul dde Mesager al Pacii oferit de Natiunile Unite.

John Grisham. A crescut in America si a avut o cariera de vis. A studiat drept si administrarea afacerilor si in calitate de avocat a scris primele sale doua romane in timpul liber ramas in timp ce lucra. Firma a fost una dintre operele sale care a avut succes, a fost si ecranizata. Romanul spune povestea unui tanar avocat care primeste un job fantastic si ar putea sa se stabileasca in Tennessee. Cu toate astea firma care l-a angajat nu e de incredere si are mai multe operatiuni complicate desfasurate in umbra. Dupa succesul acestui volum a scris an de an carti si zece opere au ajuns sa fie ecranizate.

Stephen King. Un nume urias in istoria literaturii moderne. A vandut operele sale in zeci de exemplare, este cel mai cunoscut si apreciat autor de romane horror, multe fiind ecranizate deja. In scrierile sale e o combinatie de clasic si de cultura populara interesanta, pune accent pe viata interioara a personajelor sale, pe care o descrie cu lux de amanunte. Fiecare roman scris de King se concentreaza in jurul unui personaj care nu iese in evidenta prin nimic, o familie dintr-o clasa mijlocie oarecare, poate un copil, un scriitor. Toti vor fi implicati in evenimente supranaturale care se vor dezvalui cititorului rand pe rand pe masura ce povestea se indreapta spre un final neasteptat.

Haruki Murakami. Are un stil aparte de a povesti si de a relata, stilul sau e unic. Se apropie putin de autorii vestici, dar nu se abate de la modul sau de a vedea lucrurile si de a le asterne pe hartie. Murakami incearca sa patrunda adanc in natura umana si sa o dezvaluie cititorilor fara prea multe cosmetizari. Romanul sau epic de 1.600 de pagini, „1Q84” este relevant pentru stilul sau original: avem doua personaje, Aomame si Tengo, un cuplu special care traieste intr-un trecut atipic, unde trebuie sa lupte cu secte misterioase si cu diverse creaturi fantastice inainte sa se regaseasca.

Lucrearea pe care o cunoaste toata lumea e Padurea norvegiana, bestseller in 1987, un roman care i-a adus celebritatea in Japonia si in toata lumea. In 2010 romanul sau a fost ecranizat si a avut un succes urias la acea vreme.

Danielle Steel. Cu un tata evreu-german si o mama din Portugalia, Danielle a crescut in Franta si a mers la mai multe scoli europene de prestigiu. In New York a absolvit un liceu in limba franceza in 1963 si a studiat mai departe la New York University. A vandut jumatate de miliar de carti in toata lumea, s-a casatorit de cinci ori si are noua copii. The Long Road Home este cel mai cunoscut roman al sau, o carte in care Gabriella Harrison, personajul principal, e abuzata in propria casa. Mama sa reuseste sa o scape de calvar si o da la o scoala de manastire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *