Copiii trebuie sa practice un sport pentru a fi sanatosi si a avea un organism care functioneaza foarte bine

Indiferent de varsta, copiii ar trebui sa faca sport. Cat mai mult. De la activitati fizice simple facute acasa pana la antrenamente in cluburi specializate, orice fel de miscare este importanta si trebuie sa faca parte din rutina micutilor.

Nu orice sport este potrivit pentru copii. El trebuie ales in functie de preferintele celor mici, de abilitatile lor, de dezvoltarea lor fizica si de exercitiile fizice pe care le pot face, pe care le pot suporta.

Sa gasesti sportul potrivit pentru micutul tau ar putea fi o misiune destul de dificila. Da, ai multe variante la dispozitie, dar nu toate sporturile vor fi perfecte pentru copilul tau. Pe unele nu va dori sa le practice, pe altele va vrea sa le practice, dar nu vor fi adecvate pentru el. Ca sa nu mai pierzi timp cautand sporturi potrivite pentru copii, care sa le aduca si anumite beneficii pe termen lung, am pregatit o lista de sporturi pe care copilul tau ar putea sa le practice fara probleme.

Fotbal. Poate fi practicat atat de catre baieti, cat si de catre fetite, nu este un sport periculos. Este distractiv, micutii invata foarte multe lucruri din fotbal, de la disciplina pana la importanta miscarii si a exercitiilor fizice. Daca sunt talentati pot ajunge sa faca fotbal de performanta si sa joace pentru diverse echipe. Fotbalul e perfect pentru copii, sunt cluburi sportive in toata tara unde copilul poate merge la antrenamente indiferent de varsta. In timpul antrenamentelor copiii vo face miscare, vor face exercitii fizice usoare si se vor implica in activitati sportive care ii vor obliga sa se miste cat mai mult.

Inot. Alt sport foarte bun pentru copii e inotul. Si aici se poate face performanta daca micutul va indragi acest sport si are abilitatile necesare ca sa ajunga campion. Inotul se poate practica in orice bazin profesionist, in cluburi sportive, sunt antrenori care asteapta sa ii formeze pe micuti. Nu conteaza ca micutul tau stie deja sa inoate sau ca invata de abia acum, sesiunile de inot il vor ajuta sa faca miscare, sa isi puna musculatura in miscare si sa se dezvolte armonios.

Ciclism, mersul pe bicicleta. Mersul pe bicicleta este o activitate pe care copiii o indragesc. Poate fi practicat de la varste ceva mai mari, ajuta mult la dezvoltarea corecta a organismului si pune in miscare muschii importanti din corp. Daca sunt atrasi de mersul pe bicicleta pot face si performanta, pot participa la competitii de ciclism si se pot antrena impreuna cu profesionisti cu experienta in domeniu. Fac miscare cat timp sunt pe bicicleta, pot sa stea afara mai mult si sa se bucure de aer curat alaturi de parinti.

Baschet. Este un sport pentru copiii ceva mai mari, ii va ajuta sa gandeasca rapid, sa isi imbunatateasca reflexele, coordonarea mainilor sau a picioarelor. Copiii vor fi mai agili si vor avea o musculatura mai puternica, pusa in miscare in timpul antrenamentelor. Baschetul e un sport in care se poate face performanta, e un sport relativ usor, nu e periculos si va fi adorat de micuti.

Gimnastica. Daca ai un micut care a urmarit cu interes Jocurile Olimpice si ar vrea sa faca si el performanta la un moment dat, cand mai creste, il poti inscrie la gimnastica. Acolo va face miscare, exercitii fizice complexe, va invata foarte multe lucruri interesante si va sti cum sa ii coordoneze miscarile, cum sa obtina echilibrul perfect. Gimnastica este potrivita la orice varsta, este un sport „curat”, se desfasoara in interior si nu e periculos deloc. Ajuta si la dezvoltarea armonioasa a corpului si pune in miscare toti muschii din corp.

Tenis. Este un sport ideal pentru copiii mai mari, ii ajuta sa se dezvolte armonios si sa gandeasca rapid. Sunt destule cluburi unde se poate practica, antrenori foarte buni si sanse mari sa poti face performanta daca esti bun. Copiii care practica tenis au musculatura mai puternica, stiu sa gandeasca strategic, sunt mai siguri pe miscarile lor si stiu cum sa reactioneze in situatii mai tensionate. Iau decizii mai usor, sunt mai siguri pe ei si au cele mai bune idei atunci cand sunt pusi in situatii limita.

Judo. Desi pare un sport cam periculos pentru copii, judo este potrivit pentru copiii mai mari, care isi doresc sa invete tehnici utile de aparare sau de reactie in caz de atac. Judo e unul dintre putinele sporturi cu o complexitate destul de mare, ii ajuta pe copii sa isi gestioneze si emotiile, sa gandeasca rapid si sa ia decizii corecte in situatii limita. Se vor concentra mai usor, se vor controla mai bine in diverse situatii, vor fi mai disciplinati pentru ca judo e si despre disciplina.

 

Lasă un răspuns