Aplicatiile pentru Android au devenit mai utile decat credeam in pandemie

Dupa un an 2020 in care ne-am dat seama cat de importanta este tehnologia pentru noi si pentru societate, perspectiva asupra aplicatiilor pentru telefonul smart s-a schimbat complet. Inainte le foloseam destul de rar si ne bazam mai mult pe un laptop sau pentru un desktop daca voiam productivitate si eficienta. Din 2020 am ajuns sa le utilizam aproape zilnic, am instalat mai multe aplicatii pe telefon si am invatat sa le alegem pe cele care ne pot ajuta atat la locul de munca, cat si in viata privata.

In 2021 avem deja liste de aplicatii utile pe care le instalam sau vrem sa le instalam in curand pe telefoane, stim deja sa evaluam utilitatea lor si le integram in toate activitatile noastre.

O aplicatie pentru Android, cel mai popular sistem de operare pentru telefoane smart, ar putea parea banala, insa ascunde un potential urias, daca e dezvoltata in directia corecta si stim cum sa o folosim mai eficient. Aplicatiile pentru Android se impart, in general, in doua categorii: le avem pe cele de productivitate, utilizate in diverse contexte, la scoala, la job si pe cele de entertainment, pentru viata privata.

Utilitatea unei aplicatii e si ea usor de evaluat. Ne gandim daca o putem utiliza zi de zi, daca ne ajuta cu adevarat sa facem mai usor ce ne dorim, ce sarcini avem poate la locul de munca. Utilitatea aplicatiilor de Android se traduce si prin integrarea lor, daca e posibil, in anumite ecosisteme pe care le folosim deja. Simplitatea utilizarii, eficienta, calitatea aplicatiilor, toate sunt pe lista de bifat atunci cand vrei sa ai in telefon o aplicatie utila.

2020 ne-a invatat sa apreciem mai mult aplicatiile pentru telefon si sa le folosim in modalitati nebanuite. In 2021 vom continua sa le instalam sau sa le actualizam, sa cautam noi aplicatii in magazinele virtuale si sa le testam pentru o productivitate mai buna. O lista de aplicatii utile de Android in 2021 este un punct de pornire pentru cei care vor sa le gaseasca mai usor si sa incerce indiferent de context.

Aplicatiile dezvoltate de Adobe. Adobe a stiut ca viitorul e in mana noastra si a dezvoltat cele mai utile si mai eficiente aplicatii pentru Android. Poti sa editezi fotografii, sa vizualizezi pdf-uri, sa creezi cele mai tari pliante sau sa scanezi diverse documente, sa editezi video etc. Ideea din spatele aplicatiilor Adobe pentru telefonul smart e simpla: daca esti in miscare si nu ai un laptop in fata, unde oricum le ai instalate, sa poti utiliza aplicatiile Adobe pentru a termina sau incepe orice fel de sarcini trasate.

AirDroid. Cu siguranta ai auzit de ea si poate o ai deja instalata pe telefon. AirDroid e o modalitate simpla de a conecta PC-ul la dispozitivul cu Android si invers. De ce ai vrea lucrul acesta? Ca sa poti transfera rapid fisiere intre dispozitive, ca sa primesti toate notificarile pe calculator sau in telefon, ca sa raspunzi rapid la mesaje etc. Mai ai si plugin-uri diverse ca sa extinzi functionalitatile aplicatiei, aplicatia e dezvoltata si pentru celelalte sisteme de operare, are varianta free si una platita, pentru a avea acces la mai multe functionalitati interesante.

CamScanner. Vrei sa scanezi un document, o fotografie si nu ai un scaner in apropiere. Cu o astfel de aplicatie scanezi imediat tot ce vrei. Aplicatia le converteste rapid si in format PDF, poti trimite pe e-mail documentele scanate, le poti salva pe dispozitive, le poti trimite pe fax. Are versiune free si una platita, pe care o poti utiliza pentru si mai multe tipuri de scanari sau procesari ale documentelor scanate.

IFTTT. Ideea din spatele IFTTT este simpla: vrei sa automatizezi niste task-uri simple si le integrezi in niste comenzi. IFTTT comunica foarte simplu cu multe aplicatii si servicii utilizate deja pe telefon. Cu o astfel de aplicatie poti sa faci absolut tot ce vrei in telefon, in casa, oriunde te afli. De la aprinderea automata a luminilor in functie de locul in care te afli, pana la postarea automata pe retele de socializare, orice iti trece prin cap poti face cu IFTTT.

Google Translate. Pentru orice fel de traduceri direct pe telefonul mobil ai Google Translate. Are si retea neurala care ajuta la obtinerea unei traduceri si mai precise indiferent de limba. Daca ii dai acces la camera telefonului poate traduce orice fel de text apare pe diverse etichete, panouri publice etc. Mai nou Google Translate permite si traducerile in ambele sensuri in timpul unei conversatii in timp real.

Solid Explorer. Aplicatia e un browser si un manager de fisiere excelent. E usor de folosit, se pot accesa dintr-un click si serviciile de stocare in Cloud, daca le folosesti. Accesezi clienti FTP, SFTP sau WebDav, SMB/CIFS. Ai si root acces daca vrei sa ai mai mult control. Solid Explorer e o aplicatie pe care orice posesor de telefon smart trebuie sa o aiba daca isi doreste productivitate dusa la extrem si eficienta excelenta chiar si pe dispozitivul smart din buzunar.

WiFi Analyzer. E open-source, analizeaza tot ce tine de conexiunea de WiFi si afiseaza toate conexiunile din zona. Te ajuta sa alegi canalul potrivit pentru a nu mai avea viteza scazuta, identifici in cateva secunda retelele din apropiere si vezi semnalul dispozitivelor, acoperirea, date tehnice despre routere, retele. WiFi Analyzer e buna pentru a depista rapid probleme legate de conexiunea wireless si pentru creatorii de continut care au nevoie de live-uri impecabile si conexiuni stabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *