Gadgeturile smart sunt utile in orice locuinta

In vremurile in care nu prea aveam asa de multe variante in privinta gadgeturilor pentru acasa singurele noastre solutii la problemele de zi cu zi erau cele clasice. Odata cu evolutia spectaculoasa a tehnologiilor moderne si cu aparitia pe piata a unor gadgeturi foarte utile in orice locuinta rezolvare problemelor a devenit mai mult o joaca si multe lucruri nu ne mai preocupa de la o vreme. Gadgeturile smart sunt de mare ajutor acasa si avem de unde alege oricand am dori sa cumparam unele noi.

Ce este un gadget smart? Daca intrebi un specialist iti va explica in termeni complicati si e posibil sa nu intelegi mai nimic. Dincolo de definitii complexe, gadgetul smart este un dispozitiv, o tehnologie moderna care integreaza atat o parte „clasica”, poate hardware, poate software, cat si una „smart”, anumite functii care pot ajuta la interconectare, la conectarea la internet sau la activarea unor functionalitati inteligente. Un exemplu de gadget smart il avem cu totii in buzunar, e telefonul smart sau smartphone pe care il tot folosim cat e ziua de lunga.

Desigur, pe langa telefoane si tablete smart sunt o multime de alte dispozitive cu functii si functionalitati smart. Unele le putem folosi acasa, altele sunt doar pentru anumite industrii sau pentru pasionatii care vor sa exploreze si alte dimensiuni ale realitatilor cunoscute. Ce putem cumpara pentru acasa ca sa ne simplificam viata si sa ne fie mai usor sa trecem de fiecare zi?

1. Un detector de fum smart pentru bucatarie. In loc de cunoscutele alerte sonore puternice si suparatoare, greu de oprit, s-a inventat dispozitivul smart care te anunta prin mesaje clare daca e fum sau ai scapari de monoxid de carbon in bucatarie sau in toata casa. Odata ce a pornit acest tip de alarma nu te vei mai urca pe scaune ca sa opresti senzorii si sa ii resetezi, ai aplicatie pe telefon si dintr-un tap ai obtinut ce ai vrut, fara niciun pic de efort. E mult mai usor sa faci fata unei asemenea alarme daca auzi o voce care iti spune care e problema decat sa auzi un tiuit puternic care te panicheaza si mai tare. Atentie insa la plasarea acestor detectoare smart, ele vor fi la distanta mare de orice sursa de foc sau de fum, cuptor, aragaz, sa nu ne trezim mereu cu alerte false.

2. O incuietoare smart ca sa nu iti mai faci griji legate de chei. Pe piata sunt deja incuietori smart care pot retine pana la 100 de parole fara probleme. In loc sa tot cauti cheie potrivita sau sa iti fie teama ca o pierzi, instalezi incuietori smart si te bucuri in continuare de o viata linistita. Cu amprenta sau cu anumite coduri de acces tastate pe tastaturi smart, noile incuietori smart sunt potrivite pentru orice locuinta si sunt foarte utile, mai ales daca tot uiti cheile acasa sau le mai ratacesti pe la biroul. Aceste incuietori pot fi si supravegheate foarte simplu si pot sa aiba si aplicatii pe telefon, care alerteaza ori de cate ori cineva incearca sa foloseasca tastatura si sa intre in casa. Daca nu se recunoaste codul introdus pe telefon apar alarme imediat si cel care detine dispozitivul stie ce are de facut.

3. Priza smart in baie pentru orice accesorii ai acolo. De cate ori nu ai uitat uscatorul de par in priza si pornit. Pe langa pericolele implicate de aceste situatii, poti consuma si multa energie electrica si poti strica si aparatura din baie. Noile prize smart pentru baie pot fi programate sa opreasca toate aparatele conectate imediat ce nu le mai folosesti si sa iti asigure astfel cele mai bune conditii de utilizare si siguranta mai mare. In loc sa tot stai cu griji cand ai plecat de acasa poti lasa totul in grija prizelor smart pentru baie, cu protectie si o multime de functii inteligente, le poti controla si monitoriza de pe o aplicatie instalata in telefon de oriunde esti. Arata bine, functioneaza impecabil si te vei indragosti de ele, cu siguranta, dupa ce le vei incerca.

4. Un firewall smart pentru fiecare membru al familiei. De multe ori nu prea acordam atentie securitatii dispozitivelor conectate la internet. Un antivirus nu te protejeaza de orice atacuri care vin cat esti conectat la Internet, insa un router smart te poate proteja suplimentar cu ajutorul unui firewall smart. Un astfel de dispozitiv poate proteja intreaga retea, indiferent pe ce distanta se afla amplasata. Toate informatiile tale sunt siguranta, activitatea online e protejata pentru fiecare membru al familiei in parte. Iar daca micutii tot trag cu ochiul la Internet cat iti fac temele routerul are o componenta puternica si complexa de control parental. Routerul smart recunoaste orice gadget din casa si poate filtra continutul nedorit. Asa stii ca oricand ai protectie puternica si nu vei avea nicio grija in privinta retelei de acasa.

5. Un aspirator smart pentru o casa curata fara matura si faras. Aspiratoarele smart sunt tot mai populare si au preturi bune de vanzare, asa ca ar fi pacat sa nu le folosim si noi in locuinta. Sunt aspiratoare-robot care se pot conecta la WiFi-ul de acasa, pot folosi navigatia smart si pot mapa toata locuinta ca sa asigure o curatenie cat mai eficienta. Aspiratoarele de acest tip curata mai repede, mai bine orice fel de suprafata, nu mai stai aplecat minute bune, pot sa intre in toate colturile din casa si cand termina ce au de facut se intorc la statia de andocare, incarcare. Pot da cu mopul, matura, igieniza orice suprafete, inclusiv covoarele mai dificile, sacii in care se aduna praful si mizeria se curata imediat. Filtrele puternice si puterea de aspirare foarte mare, accesoriile existente, toate recomanda noile aspiratoare moderne pentru case smart.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *