Spectacolele de pe Broadway sunt cele mai apreciate si sunt urmarite anual de mii de spectatori

Teatrele de pe Broadway sunt emblematice pentru lumea musicalurilor si pentru New York. Acolo au loc mereu reprezentatii exceptionale, spectacole unice si puneri in scena care depasesc orice fel de imaginatie. Ai cel mai inalt nivel al teatrului comercial pe plan mondiala acolo, musicaluri exceptionale, forme de cultura populara americana influente si atent alese pentru a impresiona publicul numeros care vine sa le vada ori de cate ori are ocazia. Si cum succesul este garantat pentru orice fel de musical de pe Broadway nu e de mirare ca multe spectacole au fost longevive si s-au jucat ani la rand cu o casa inchisa de fiecare data.

Cum ajunge un spectacol sa fie atat de longeviv si sa fie cerut si apreciat din ce in ce mai mult? Are o poveste puternica, personaje interesante, o muzica exceptionala si ofera calitate si profesionalism inainte de orice. Nu multe musicaluri care se joaca la ora actuala in lume ating aceasta performanta, insa putem vorbi de cateva care au reusit sa fie jucate o perioada extrem de lunga si sa fie la fel de populare ca in prima zi.

Fantoma de la Opera. Este un spectacol deosebit, gandit de Andrew Lloyd Webber, versurile sunt ale lui Charles Hart. A inceput sa se joace pe Broadway inca din 1988, are deja premii Tony, sapte la numar, pentru productie de profil si cel mai longeviv spectacol din New York. Subiectul spectacolului e clasic, dar atrage de fiecare data spectatori. O avem pe soprana Christine Daae si pe Erik, Fantoma de la Opera, vocea feminina a ajuns sa fie apreciata si mai mult de cand Sarah Brightman a oferit spectatorilor o reprezentatie exceptionala. Spectacolul este apreciat si astazi si a fost jucat in continuare cu casa inchisa. Clasicul nu va muri niciodata, nici macar pe Broadway.

Chicago. Prima reprezentatie a avut loc in 1996, la baza are o piesa de teatru din 1926 de Maurine Dallas Watkins, o fina observatoare si jurnalista care a tot investigat multe crime apartinand perioadei interbelice. Este foarte cunoscut acest spectacol peste tot in lume unde s-a mai jucat, este o satira foarte fina la adresa coruptiei din justitie, aducand in prim-plan infractorul ajuns vedeta, cu mediatizare peste masura. Spectacolul fantastic a ajuns sa aiba si o ecranizare in 2005, cu o distributie de zile mari ce le cuprindea pe Catherine Zeta Jones si Renee Zellweger. Cele sase premii Tony si un Grammy luat au confirmat, daca mai era nevoie, valoarea acestei nestemate de pe Broadway.

Regele Leu. Era firesc sa avem si un spectacol pe Broadway dupa de desenul animat Regele Leu a intrecut orice fel de asteptari. Coloana sonora a purtat semnatura lui Elton John, aranjamentele muzicale fiind asigurate de catre Hans Zimmer. Prima reprezentatie a fost in 1997, urmand sa aiba peste 6700 de reprezentatii de-a lungul timpului. Are cele mai multe incasari pe care le-a putut genera un astfel de spectacol, povestea este aproape la fel ca in desenul animat si asta aduce o valoare si mai mare unui spectacol care a reusit sa cucereasca inimile publicului de la primele reprezentatii.

Mizerabilii. Opera lui Victor Hugo, „Mizerabilii”, a fost si ea la baza unui spectacol de pe Broadway. Povestea a carei actiune are loc in Franta secolului 19 si publicata in 1862 a reusit sa cucereasca definitiv publicul iubitor de musicaluri. Mizerabilii are in centrul actiunii sale un personaj cunoscut deja, Jean Valjean, care ajunge sa fie implicat in mai multe evenimente in timpul revolutiei franceze. Cu o muzica foarte bine alese si personaje care isi spun povestea intr-un mod cat se poate de autentic, prin cantec, musicalul Mizerabilii de pe Broadway a reusit de fiecare data sa transpuna publicul sau intr-un univers fascinant, colorat si original.

O linie de cor. Este un fel de spectacol despre un spectacol de pe Broadway. Tot spectacolul are loc pe o scena… goala. E despre dansatori aspiranti care vor sa fie si ei in linia de cor a unei productii de pe Broadway. Au parte de o auditie destul de dura si de interesanta, prilej folosit de fiecare in parte sa isi aminteasca o parte din viata si din evenimentele marcante din viata. Povestea e emotionanta prin prisma panzei de paianjen tesute cu ajutorul protagonistilor din spectacol. Ultima reprezentatie a fost in 1990, dar in toti anii in care s-a jucat a reusit sa atraga mai mereu foarte multi oameni si iubitori de spectacole de pe Broadway.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *