Din sport se castiga foarte bine

In fiecare an apar liste cu milionari si miliardari din intreaga lume. La o privire atenta vom observa ca printre oameni de afaceri si oameni de televiziune, actori si actrite, avem si sportivi, multi sportivi. Se stie deja ca din sport se castiga bine si se castiga destul de usor fata de alte tipuri de activitati. Da, este munca, este stres, sunt meciuri, antrenamente, riscuri asumate, dar la final conturile raman mereu pe plus.

In sport esti platit si in functie de performanta, de rezultate, de meciurile sau partidele jucate, de miza fiecarei partide si de implicare. Mai conteaza si in ce fel de sport activezi, ce experienta ai si cat de popular e sportul, cata lume vine la meciuri sau se uita la tv cand e meci important. Daca ar fi sa facem o lista scurta cu sporturi foarte bine platite, unde se castiga anual sume de ordinul miilor de euro sau de dolari pe primele locuri am gasi baschetul, boxul si cursele de masini. La coada clasamentului, dar cu sume uriase castigate de catre cei implicati se vor afla ciclismul, baseball-ul si hocheiul.

1. Ciclismul. Se afla la coada clasamentului ca sume de bani pe care le aduce ciclistilor. Ciclismul este cel mai activ sport din lume, are fanii sai, sunt foarte multi competitori si ciclisti profesionisti inclusi in curse diverse. Competitiile de ciclism sunt printre cele mai bine platite din lume. Castiguri de 28-50 de milioane de dolari sunt destul de mici pentru inceput in ciclism, insa se poate castiga si mai mult. Sunt si multe sponsorizari in ciclism, de aici si castigurile mai mari.

2. Baseball-ul. Numai in SUA sunt peste 2.1 milioane de participanti, este un sport popular, este urmarit de milioane de fani, partidele sunt interesante si atrag mereu jucatori buni si oameni care ii urmaresc din tribune. Castigurile sunt mai mari ca in ciclism, ajung la peste 12 milioane de dolari, dar depasesc si 26 de milioane sau 35 de milioane in cazuri rare.

3. Hocheiul. Foarte popular mai ales peste ocean, hocheiul este un sport din care se castiga foarte bine. Jucatorii profesionisti au averi si de 13-14 milioane de dolari, dar se poate ajunge si la peste 30 de milioane de dolari daca rezultatele obtinute cu echipa sunt excelente si esti in top. Desi investitiile pot fi mai mari in cazul hocheiului, castigurile sunt in crestere si vor continua sa fie foarte bune mai ales ca acest sport este „gustat” de tot mai multe categorii de public in orice perioada din an.

4. Tenisul. Am auzit cu totii de turneele WTA care au premii uriase, de tenismeni care ocupa mereu pozitii fruntase in Forbes. In 1992 Andre Agassi avea peste 11 milioane de dolari, o suma uriasa. Castigurile din prezent insa sunt si mai mari. Avem tenismeni care au castiguri stranse si de peste 40 de milioane de dolari sau peste 70-100+ milioane de dolari de-a lungul carierei exceptionale. Tenisul e urmarit, este la moda, sumele de bani castigate vin din turnee, din publicitate, tenismenii sunt cautati mereu si sunt vanati pentru diverse campanii, se asociaza cu branduri mari de pe piata.

5. Cursele auto. Unele dintre cele mai bine platite evenimente sportive din toata lumea sunt cu siguranta cele de Grand Prix, Formula 1 sau NASCAR. Brandurile se bat ca sa poata sponsoriza diverse echipe, se castiga foarte mult daca esti pe primele locuri. Ca sa va faceti o idee Michael Schumacher a castigat 49 de milioane de dolari pana in 1999, 59 de milioane de dolari in 2000. Ayrton Senna avea in 1992 22 de milioane de dolari. E un sport urmarit, e multa adrenalina, fani sunt peste tot in lume, la fiecare cursa de masini vin o multime de oameni si tribunele sunt mereu pline, in fata ecranelor sunt sute de mii de privitori la fiecare cursa unde participa toti greii curselor auto.

6. Boxul. Este cel mai dur si mai periculos sport, dar si cel mai bine platit, asta e sigur. Din turnee se castiga imens in box mai ales daca ai si rezultate bune de fiecare data. Se mai face profit din pariuri, din comisioane, din mentiuni. Celebrul Mike Tyson castiga in 1991 peste 28 de milioane dolari, in 1996 ajunsese la o avere de peste 75 de milioane de dolari, iar Evander Holyfield avea si el in 1992 peste 60 de milioane de dolari. Al boxer cunoscut este Floyd Mayweather cu o avere estimata in 2014 la peste 100 de milioane de dolari si in prezent s-ar putea sa depaseasca 200+ milioane de dolari.

7. Baschetul. Si am ajuns si la cel mai bine platit sport din lume. In baschet e suficient sa amintesti de NBA sau de alte turnee asemanatoare si stii de prima data ca vei avea castiguri uriase. Orice aparitie a marilor baschetbalisti este recompensata cu mii de dolari, au haine, articole de incaltaminte, semnatura lor valoreaza enorm. Michael Jordan avea in 1992 peste 35 de milioane de dolari doar din baschet. In 1998 averea sa depasea 69 de milioane de dolari si averea sa a continua sa creasca pana la cateva sute de milioane de dolari in prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *