Jocurile de noroc sunt interzise in anumite tari

Jocurile de noroc reprezinta o sursa buna de venit, de taxe pentru stat, dar sunt si foarte periculoase pentru cei care le practica, pentru cei care participa mereu la ele. Dependenta de jocuri de noroc e reala si e o problema uriasa din secolul al XXI-lea. Guvernele se vad puse in fata unui situatii foarte complicate: pe de o parte nu vor sa piarda banii generati de jocurile de noroc, pe de alta parte nu pot nici sa nu pedepseasca intr-un fel pe cei care nu mai contenesc sa se indrepte spre jocurile de noroc.

Sunt unele tari care au pus piciorul in prag de mult si au interzis cu orice riscuri participarea si practicarea jocurilor de noroc. Printr-o legislatie bine pusa la punct si pedepse dure, legi dure statele despre care veti citi in randurile ce urmeaza au reusit sa isi indeplineasca rapid scopul: fara jocuri de noroc.

Industria jocurilor de noroc e foarte dezvoltata peste tot in lume. Anual se genereaza zeci de milioane de dolari din jocuri de noroc de toate tipurile si din pariuri sportive. Daca la noi nu sunt interzise jocurile de noroc si le poti juca on-line si offline cand doresti, cu ce sume doresti, in multe tari din lumea islamica in special vei descoperi ca jocurile de noroc sunt de mult un fel de tabu. Legislatia foarte dura si guvernele care tin foarte mult la respectarea legilor legate de jocurile de noroc au fost de baza pentru a elimina treptat chiar si nevoia de a merge undeva unde ai acces la jocuri de noroc.

Emiratele Arabe Unite. Cam toate tarile islamice interzic participarea la jocuri de noroc, insa unele par ca nu vad ce se intampla sau nu au cum sa intervina pentru ca nu sunt legi speciale pentru asa ceva. Cu toate astea, Emiratele Arabe Unite condamna orice jucator care incearca sa participe la jocurile de noroc de orice fel. Pedeapsa e dura: doi ani de inchisoare si un articol 414 care e temut de toata lumea si care nu iarta pe nimeni. Nici macar la cazinouri on-line nu ai acces pentru ca exista o autoritate a internetului care controleaza la sange absolut totul.

Brunei. Are o legislatie foarte stricta in privinta jocurilor de noroc. Nici nu ai curaj sa te gandesti la jocuri de noroc in Brunei, esti pedepsit imediat si primesti si amenzi, ai politia dupa tine in secunda doi. Oamenii se tem asa de tare de legislatia extrem de dura din acest stat islamic incat prefera sa faca orice altceva si sa nu aiba de-a face cu nimic ce tine de jocuri de noroc.

Cambodgia. Marea problema in Cambodgia a fost dependenta de jocurile de noroc. Acum e interzis sa participi la jocurile de noroc de orice fel. Loteriile private, sponsorizate de guvern sunt permise si sunt doar cinci. In 1996 s-a schimbat putin legislatia si restrictiile nu se aplica si strainilor din tara. Asa ca mai multe cazinouri au profitat de aceasta bresa si au reusit sa atraga turisti si sa genereze venituri foarte mari, deci si taxe mai mari platite la buget.

Coreea de Nord si Japonia. Coreea de Nord interzice cu desavarsire orice fel de joc de noroc on-line si offline pentru cetatenii sai. Dar daca esti turist si strain si esti in tururi ghidate poti sa mergi la jocuri de noroc. In tara avem un singur cazinou, la Pyongyang.

De cealalta parte, gasim o Japonie care pana nu demult a reusit sa interzica orice fel de joc de noroc si participarea la ele. Dar anumite activitati din domeniu tot au avut loc din cauza breselor si scaparilor din legislatie. Alte activitati sportive sunt permise si ele si jocuri de noroc tipice pentru aceasta zona. Jocurile de noroc on-line raman strict interzise totusi in Japonia. In hoteluri putem avea sali de jocuri de noroc ca parte a unor zone de entertainment.

Singapore. Evenimentele private legate de jocuri de noroc sunt interzise, cele publice sunt reglementate insa. Nu ai voie sa pariezi in Singapore, se fac exceptii de la legi doar daca ai motive serioase si organizezi totul ca la carte, fara riscuri. Noul model de legislatie din Japonia s-a inspirat din Singapore. Oamenii care totusi pariaza nu au voie sa investeasca sume foarte mari, sunt niste limite clare impuse. Se pariaza si se participa la jocuri de noroc doar cand sunt exceptii agreate de catre stat.

Cipru si Qatar. Legislatia din 2012 inca mai guverneaza tot ce tine de jocuri de noroc din Cipru. Jocurile de tip slots si alte tipuri de jocuri de noroc pe baza de terminale fizice sunt permise, dar nu mai mult de 50 de masinarii intr-o zona. On-line poti sa pariezi pe sporturi si cam atat.

Qatarul este extrem de strict cand vine vorba de jocuri de noroc. Nu sunt permise jocurile de noroc, sunt scoase in afara legii si chiar pariurile sportive sunt interzise cu desavarsire. Se poate juca on-line doar daca accesezi jocuri din strainatate, site-uri cu servere in strainatate prin VPN-uri sau alte tipuri de trucuri, dar tot risti sa fii prins imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *