In contextul actual economic, companiile se confrunta de multe ori cu un deficit de lichiditati, principalul motiv fiind facptul ca nu incaseaza la timp facturile emise catre partenerii lor. O solutie pentru eliminarea acestei probleme este factoringul, care nu inseamna altceva decat vanzarea facturilor catre un furnizor de servicii de factoring, astfel firma va avea acces la lichitati imediat.
Pentru ca noi, cei de la Omnicredit, stim cat de importanta este afacerea ta pentru tine si faptul ca se poate intampla sa nu ai lichiditati in firma pentru diverse plati, desi ai facturi, dar care urmeaza a fi incasate in cateva zile, am dezvoltat un produs si anume factoring, ca si modalitate de finantare, astfel incat sa nu existe nici un motiv care sa-ti blocheze desfasurarea activitatii.
Asadar, factoringul reprezinta finantarea sau scontarea facturilor pentru obtinerea rapida de numerar si se caracterizeaza prin cesionarea facturilor cu plata la termen. Cu ajutorul produsului de la Omnicredit, ti se acorda pana la 100% din valoarea facturilor.
IFN- ul Omnicredit iti ofera posibilitatea de a-ti continua activitatea companiei fara sa mai fie nevoie sa te ingrijorezi de incasarea la timp a facturilor, si in acelasi timp, iti va permite sa te concentrezi mai mult asupra posibilitatilor de dezvoltare, ceea ce este cel mai important pentru afacerea ta.
Factoringul nu este altceva decat un mod flexibil si rapid de imbunatatire a fluxului de numerar si de furnizare a capitalului circulant de care ai nevoie. In acelasi timp, este solutia optima pentru companiile din Romania care sunt nou infiintare, dar au relatii comerciale stabile, sunt in curs de dezvoltare, cu un trend ascendent, ofera termene mari de plata, au nevoie urgenta de numerar, au acces insuficient la alte surse de finantare sau sunt IMM-uri.
Ca orice alt produs de finantare, factoring ofera cateva beneficii celor care sunt interesati, printre care, lichiditate imediata, abordare flexibila, produse personalizate.
Pentru ca exista posibilitatea de a ne speria de un credit, afla de la Omnicredit ca factoringul nu este un credit, este doar o varianta prin care incasezi banii mai repede din facturile tale. Pentru a putea accesa un altfel de produs nu va fi nevoie de garantii materiale si nici nu va afecta cu nimic gradul de indatorare al firmei.
Altfel spus, factoringul este un pachet complex de servicii, precum administrarea creantelor, colectarea creantelor si preluarea riscului de neplata al debitorului cedat.
Si pentru ca activitatea firmei sa nu fie perturbata de absolut nimic, Omnicredit iti garanteaza ca banii sunt in cont in ziua aprobarii, respectiv in maxim 24 ore de la solicitare.
Deoarece pentru economia din Romania, toate afacerile sunt importante, Omnicredit vine cu un avantaj, fata de alte institutii non-bancare, si anume faptul ca nu exista o valoare minima sau maxima a facturilor care pot fi incasate, tot ce ai de facut este sa incarci factura cu valoare ei si in functie de rezultatul analizei se va decide valoarea care va fi finantata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *