Las Vegas, cel mai mare oraș din statul Nevada, a fost vizitat în 2019 de peste 40 de milioane de turiști. Acest loc este pe lista multor pasionați de călătorii, fie că vorbim despre cei care doresc să vină aici pentru a practica jocuri de noroc sau despre cei care se gândesc să aibă o destinație inedită și poate chiar și o nuntă.

Dacă astăzi Las Vegas este un oraș cu cazinouri impozante și multe atracții turistice, în urmă cu mai bine 100 de ani acest loc era, de fapt, un deșert imens.

Povestea din Las Vegas a început abia în anul 1905, iar în dezvoltarea acestui loc un merit important îl au cei care au construit calea ferată dintre San Pedro și Los Angeles, deoarece în Las Vegas a fost stabilită și o stație. Ulterior, terenurile adiacente stației de cale ferată au fost scoase la licitație, iar multe dintre acestea au fost cumpărate de William A. Clark.

În prima fază, Las Vegas era un oraș care găzduia muncitori din industria minieră, construcții și fermieri, dar lucrurile s-au schimbat în anul 1931.

La acel moment au fost legalizate jocurile de noroc în Nevada și astfel au început să apară primele cazinouri. În vremuri în care oamenii probabil că nici nu visau că pot să joace la o mulțime de păcănele diferite în mediul online, primul cazino de pe Las Vegas Strip a fost Red Rooster, în aprilie 1931 construit în apropierea impozantului The Mirage din zilele noastre.

Ulterior au fost construite și alte cazinouri celebre precum The Riviera, The New Frontier, The Sahara, The Hands. Apoi, o altă bornă importantă s-a înregistrat în 1951, când a fost inaugurat Binion’s Horseshoe, hotelul cunoscut în întreaga lume deoarece a fost prima gazdă a celui mai important turneu de poker din lume, World Series of Poker (WSOP), în anul 1970.

Concurența din acest domeniu a făcut ca oamenii care veneau în Vegas să găsească și condiții din ce în ce mai bune, astfel că și-au făcut apariția și cazinourile de lux, unul dintre cele mai cunoscute fiind Pink Flamingo, redenumit ulterior în Flamingo Las Vegas.

În plus, pentru a atrage și mai mulți turiști, administratorii cazinourilor obișnuiau să invite nume celebre din muzică, precum Elvis Presley sau Frank Sinatra, pentru a concerta.

De asemenea, în Vegas au fost și încă mai sunt găzduite gale impresionante de box, una dintre cele mai cunoscute fiind cea dintre Evander Holyfield și Riddick Bowe, care a avut loc în 1992. Totodată, în Vegas au fost filmate și o mulțime de filme care au avut succes la box office, precum seria Ocean’s, 21, Rain Man sau Casino.

Las Vegas nu înseamnă doar cazinouri

Chiar dacă jocurile de noroc sunt principala atracție în Las Vegas, în acest loc există și alte atracții turistice, care completează o vacanță de vis.

Celebrele fântâni din fața resortului Bellagio le oferă turiștilor un moment unic în viață, iar în Vegas este disponibilă și o copie a turnului Eiffel. O plimbare pe The Strip, dar și o vizita la Mob Museum sunt recomandate.

În plus, pentru o panoramă magnifică a întregului oraș, merită încercată o vizită la Stratosphere Tower. Pentru cei cărora le place viața la înălțime, mai merită încercată și o tură în High Roller Ferris Wheel, o roată care are o înălțime de 167 de metri.

Alte destinații cu lipici la public în Las Vegas sunt Mandalay Bay și Shark Reef Aquarium, în mod deosebit tunelul rechinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *