Cărțile de joc oferă multiple oportunități de distracție, încă din cele mai vechi vremuri, de când au fost gândite și descrise ca fiind parte dintr-un ritual de entertainment. Că lucrurile se prezentă într-o altă formă este adevărat, dar nimic nu putea anticipa evoluția acestei ramuri, cu atât mai puțin modul în care totul avea să se schimbe.

Cert este că foarte multe dintre jocurile de noroc au la origini începuturi timide, iar foarte puține au și reușit să se mențină relevante pentru generațiile viitoare, traversând poate chiar sute de ani. Ceea ce este și cazul jocului Blackjack, care datează de la începuturile anilor 1600, dar care cumva, prin diverse transformări, a reușit să se impună acum drept unul dintre cele mai populare jocuri. Cunoscut și sub numele sugestiv de 21, acesta se joacă cu un pachet de 52 de cărți, având mai multe variațiuni, care mai de care mai ofertante și provocatoare în egală măsură.

De reținut este că fără a fi o rundă de joc care te pune în centrul jocului sau care te avantajează mai mult sau mai puțin, este ușor și rapid de învățat și că fiecare jucător concurează împotriva dealerului. Fără să aibă artificii care amintesc de jocurile de sloturi, cum ar fi rotiri gratuite, este un joc aproape banal ca reguli, dar incredibil de distractiv, în ciuda aparențelor – și chiar există moduri în care poți învinge casa, în pofida avantajului de joc.

Contorizarea Cărților: O Abordare Profesionistă a Blackjack-ului

Una dintre cele mai viralizate metode prin care se crede că se poate câștiga la Blackjack este metoda numărării cărților. Fiind un joc al norocului, este totodată și un joc care se bazează pe calcule și probabilități matematice, ceea ce face greu, dar nu imposibil să știi și să poți monitoriza cărțile din timpului jocului. Vorbim despre ceva aparent banal, odată învățat, dar care implică ani de zile pentru a putea controla totul.

Înainte să începi greșit, să știi că nu, aceasta metodă nu are nimic a face cu memorarea, ci înseamnă folosirea unui sistem pentru a ține evidența raportului dintre cărți mici și cărți mari, tehnica fiind folosită pentru a îmbunătăți marginea casei. Sigur, va trebui – ba chiar îți și recomandăm – să citești ceva mai mult despre toate acestea – dar pe scurt pașii în a putea gestiona această metodă implică următoarele acțiuni:

  • prima data învață valorile cărților (2, 3, 4, 5, 6 se calculează cu 1, 7, 8, 9 valorează 0, Jack, Queen, King, Ace fiecare înseamnă 1)
  • în al doilea rand, numără cărțile, mai exact cu fiecare carte care ajunge pe masa de joc, trebuie să folosești valorile de mai sus și să păstrezi un număr de rulare (spre exemplu, dacă dealerul arată un 6.1), numărătoarea merge cu un punct); cel mai bine poți urmări tutoriale, iar apoi să exersezi acasă, fără bani.
  • al treilea pas este să faci numărătoarea pe bune, ceea ce poate fi ceva mai complicat, pentru că acum cele mai multe cazinouri folosesc până la opt pachete de cărți de joc tocmai pentru a îngreuna tot acest proces
  • al patrulea punct înseamnă să profiți de numărătoare, mai exact după stabilirea numărătorii trebuie să schimbi pariul în consecință. Îți recomandăm să începi cu un pariu mic și apoi să crești mizele
  • ultimul pas este și cel mai complicat, pentru că înseamnă să te abați puțin de la reguli, că este destul de la îndemâna să te bazezi mai mult pe instinct și mai puțin pe analize

Recomandări pentru o numărătoare făcută corect

Avem certitudinea că nu am reușit să cuprindem tot ce ai avea nevoie la joc, dar vei vedea că după ceva practică o să iți fie mai ușor să îți dai seama la ce anume ne referim. Ține cont și de următoarele recomandări și îți vei putea simplifica tot procesul de joc, ba chiar îndreptând totul în favoarea ta:

  • începe cu începutul, mai exact memorând și înțelegând regulile de joc pentru Blackjack
  • permite să aplici câteva strategii de bază pentru joc, înainte de a dori să aplici metoda de numărare, pentru că la început trebuie să știi ce se întâmplă în interior
  • studiază, analizează, reține tot ce trebuie pentru masa de joc, mai ales urmărește cum acționează dealerul și cât de des se schimbă mâinile de joc
  • gestionarea banilor se poate dovedi poate cel mai eficient aspect de pe urma căruia poți beneficia, indiferent de jocul pe care îl faci
  • exersează cât de mult poți, pentur că doar astfel poți deveni mai bun
  • doi termeni care cântăresc foarte mult la Blackjack, odds și probability, adică șanse și probabilitate desemnează lucruri aproape identice, dar sunt cât se poate de diferite și trebuie folosite corect
  • reține că matematica joacă un rol esențial în gestionarea jocului și în principiu a tot ce ține de acesta

Strategii Avansate de Split și Double Down

Scopul jocului blackjack este să învingi dealer-ul și să obții 21 sau mâna cu cea mai mare valoare care nu depășește 21. O altă metodă prin care poți să-ți crești șansele de căști este dublarea blackjack-ului sau să faci split, cu metodele aplicate corect putând reduce avantajul casei.

Deși complet diferit unul de celălalt, Split și Double Down au potențialul de a spori plata totală pentru o anumită mână. Split se referă la opțiunea jucătorului de a împărți cărțile în două mâini separate, ca apoi să primească o carte suplimentară pentru fiecare mână de la dealer, atunci când are două cărți de aceeași valoare. Pentru a face asta, în blackjack, jucătorul trebuie să plaseze un pariu suplimentar pe mâna nou creată, care este egală cu pariul inițial pe care l-a plasat la începutul jocului.

Acum despre Double Down – după ce ți s-au împărțit primele două cărți, ți se vă oferi opțiunea de a dubla valoarea pariului inițial în schimbul unui ultim hit, ceea ce se poate dovedi a fi o mutare riscantă. Tocmai de asta este important să înțelegi dacă dublarea este sau nu o idee bună pentru mâna actuală, înainte de a ți se oferi încă o carte.

Concluzie

Jocurile de noroc vin cu foarte multe necunoscute, dar și cu variabile care pot schimba într-o secundă totul, mai ales dacă nu stăpânești foarte bine termenii, lucrurile de bază. Înainte de a te complica în moduri complicate de a câștiga, începe cu ce este cel mai simplu, dându-ți timp pentru a putea înțelege totul, căci cu răbdare și înțelegere venite doar de la tine, îți permiți să evoluezi.