Jocurile clasice pe calculator sau consola vor fi la fel de actuale oricand

Cine s-a jucat macar o data pe o consola de gaming sau pe PC stie ca sunt anumite jocuri pe care gamerii inraiti le stiu pe de rost si care si-au castigat popularitatea pe drept. Jocurile populare pentru PC sau console moderne nu sunt foarte multe, cele clasice sunt si cele mai cunoscute, insa si jocurile noi intra fara probleme in aceasta categorie.

Odata ce este lansat un joc incepe sa fie descarcat, cumparat si jucat de milioane de utilizatori. Cand numarul lor depaseste o anumita valoare, destul de mare, spunem ca jocul este popular. Dar de unde vine popularitatea jocurilor pe PC sau console? Ca sa avem un joc popular trebuie sa avem un brand care e recunoscut. E simplu de testat daca un joc e popular sau nu. Mergi la cineva care nu joaca diverse jocuri pe PC, video, pe consola si ii spui sa numeasca trei jocuri de care a auzit, poate le-a vazut recent. Asa iti dai seama care sunt populare si care nu.

Alta metoda sa vezi care joc e mai popular tine de amintiri. Cand intrebi prietenii alaturi de care te joci in retea jocurile care sunt momentele favorite din gaming, care vor fi jocurile la care se refera. Ele sunt cele populare.

Desigur, lista poate fi foarte lunga, pentru ca industria jocurilor video este deosebit de complexa, apar mereu jocuri noi si variante ale jocurilor, sunt milioane de jucatori care incearca sa treaca nivel dupa nivel pana la premiul suprem, terminarea jocului. Am ales doar cateva dintre cele mai populare jocuri din istorie pentru a ilustra cele precizate anterior.

1. Pacman. Are o popularitate uriasa, se joaca usor, ai de „prins” niste „puncte” si cateva „premii”, ai un labirint extrem de cunoscut si ceva timp sa gasesti toate „premiile”. Pacman a fost o revelatie inca de la lansare, il gasim si astazi in variante moderne pe PC, console, in diverse jocuri offline. Este practic jocul care si-a castigat popularitatea prin simplitate si prin ideea geniala din spatele jocului. Nu reguli complexe, nu impuscaturi, nu sute de personaje. Trei sau patru figuri simpatice si mancacioase, o cursa nebuna in labirint si multa rabdare. Jocul e un clasic si este apreciat de jucatorii de toate varstele.

2. Tetris. L-ai jucat pe celebrele jocuri offline, il ai pe PC sau pe console, chiar si pe tablete, telefoane. Este un joc destul de complicat daca nu ai rabdare, e bazat si pe strategie si pe observatie, trebuie sa aliniezi si sa grupezi corect niste piese care tot cad de undeva de sus. Pe masura ce ai blocuri intregi de piese bine aranjate mai dispar din randuri si poti construi in continuare. Sunt atat de multe variante incat daca vrei sa te joci Tetris astazi chiar ai de unde alege.

3. Sonic Ariciul. Cine nu si-l aminteste pe Sonic, ariciul care tot alearga cu o viteza ametitoare si tot colectioneaza diverse lucruri. Cu o grafica destul de buna pentru vremea sa si culori foarte bine alese, peisaje superbe, Sonic a fost jocul care ne-a fascinat copilaria si care ne-a tinut in fata calculatoarelor sau jocurilor video. E deja un joc clasic premium, care aduce atat grafica excelenta, cat si posibilitati multiple de joc, obstacole interesante, nivel dupa nivel din ce in ce mai provocator.

4. Super Mario. Mai stiti Printesa pe care trebuia sa o salvezi dupa ce treceai de fel de fel de obstacole si te fereai de creaturi interesante? Super Mario a fost si este popular, e jocul copilariei multora dintre noi, este jocul de care ne vom aminti mereu si e foarte popular. Ca sa ne facem o idee despre ce a insemnat Super Mario vom spune doar ca de la debutul sau a fost jucat de miliarde de ori si a avut foarte multe variante pentru toate dispozitivele. Popularitatea a fost mare pentru ca era pana la urma un joc de aventuri, cu o grafica frumoasa, te atragea, era si simpatic Mario si fiecare nivel avea provocarile sale, nu te plictiseai. Si muzica, da muzica celebra pe care o gaseam la un moment dat pe toate telefoanele de la inceputul anilor 2000.

5. Angry Birds. Ceva mai nou decat restul jocurilor cu o popularitate foarte mare, Angry Birds si-a castigat locul inca din primele zile de la lansare. E un joc deosebit de simplu, ai o prastie si arunci cu pasari ca sa distrugi diverse structuri din ce in ce mai complicate. E joc de strategie, joc de tactica, iti pune si mintea la cotributie si e si funny.

6. Grand Theft Auto, CounterStrike, Minecraft si Fortnite. Incheiem lista cu greii popularitatii din toate timpurile. GTA este jocul pe care toti baietii l-au jucat macar o data, furi masini si alte tipuri de vehicule, impusti si intri prin magazine, cauti diverse lucruri pe o harta, ai un oras intreg de parcurs, mergi si cu barci, nave, elicoptere. Popularitatea lui a fost si este in crestere pe masura ce apar alte si alte variante.

Pe langa GTA avem CounterStrike, un joc pe partea de shooting care incurajeaza lucrul in echipa, colaborarea, misiunile sunt uau!, grafica e excelenta, sunetele sunt realiste si intreg cadrul de desfasurare e de un realism uluitor. Minecraft e jocul in open-end unde poti sa alegi ce aventura vrei sa ai si ai de unde alege. E jocul in care practic te pierzi si pe care l-ai tot juca daca ai avea timp doar de el.

Regele popularitatii este astazi Fortnite. Desi e doar pe telefon jucat, pe tablete, Fortnite se poate juca si pe console si va fi din ce in ce mai popular pe masura ce vor aparea alte si alte versiuni cu si mai multe provocari pentru jucatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *